{"id":26166,"date":"2022-01-03T11:50:20","date_gmt":"2022-01-03T10:50:20","guid":{"rendered":"https:\/\/mygatemagazine.se\/?p=26166"},"modified":"2022-01-03T11:50:23","modified_gmt":"2022-01-03T10:50:23","slug":"grillad-entrecote-pepparrotsbearnaise-friterade-potatisskal-och-oliver-smaksatta-med-tryffelolja","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/grillad-entrecote-pepparrotsbearnaise-friterade-potatisskal-och-oliver-smaksatta-med-tryffelolja\/","title":{"rendered":"GRILLAD ENTREC\u00d4TE, PEPPARROTSBEARNAISE, FRITERADE POTATISSKAL OCH OLIVER, SMAKSATTA MED TRYFFELOLJA"},"content":{"rendered":"\n
\"\"<\/figure>\n\n\n\n

<\/p>\n\n\n\n

INGREDIENSER<\/h6>\n\n\n\n

4 pers<\/strong><\/p>\n\n\n\n

4 skivor entrec\u00f4te a 200 gr vardera<\/p>

1 msk salt<\/p>

1 tsk grovkrossad svartpeppar<\/p>

4 msk pepparrot<\/p>

2 dl bearnaises\u00e5s<\/p>

1 liter friteringsolja<\/p>

500 gr potatisskal, sk\u00f6ljda och torkade<\/p>

2 dl ruccola<\/p>

N\u00e5gra droppar tryffelolja<\/p>

2 dl svarta oliver, urk\u00e4rnade<\/p>

Rosmarin, f\u00e4rsk, finhackad<\/p><\/blockquote>\n\n\n\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/h6>\n\n\n\n

L\u00e4gg entrec\u00f4teskivorna p\u00e5 ett fat, salta och peppra p\u00e5 b\u00e5da sidorna.<\/p>\n\n\n\n

Skala och riv pepparroten. Blanda med bearnaises\u00e5s.<\/p>\n\n\n\n

Tv\u00e4tta potatisen mycket noga. Skala sedan med kniv och se till att f\u00e5 med litet av potatisen p\u00e5 skalen, s\u00e5 att skalen blir som tjocka chips. L\u00e4gg i kallt vatten en stund. Ta sedan upp dem och torka av p\u00e5 papper. V\u00e4rm oljan till 180 C i en kastrull med h\u00f6ga kanter. Fritera potatisskalen gyllenbruna. Fritera ocks\u00e5 oliverna snabbt. Blanda potatisskal, oliver, ruccola, rosmarin och smaka av med tryffeloljan.<\/p>\n\n\n\n

Grilla entrec\u00f4ten 2-3 minuter p\u00e5 varje sida. L\u00e5t vila och sk\u00e4r i sneda skivor.<\/p>\n\n\n\n

Vintips:<\/strong><\/p>\n\n\n\n

Coto de Imaz Reserva<\/a><\/p>\n\n\n\n

\"\"<\/figure>\n