{"id":25948,"date":"2021-12-05T11:17:58","date_gmt":"2021-12-05T10:17:58","guid":{"rendered":"https:\/\/mygatemagazine.se\/?p=25948"},"modified":"2021-12-05T11:18:01","modified_gmt":"2021-12-05T10:18:01","slug":"janssons-frestelse","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/janssons-frestelse\/","title":{"rendered":"Janssons frestelse"},"content":{"rendered":"\n
\"\"<\/figure>\n\n\n\n

INGREDIENSER<\/h4>\n\n\n\n
\n
\n
1 kg<\/td>Potatis (mj\u00f6lig)<\/td><\/tr>
2 st<\/td>Gul l\u00f6k<\/td><\/tr>
3 dl<\/td>Valio Laktosfri Vispgr\u00e4dde<\/a><\/td><\/tr>
250 g<\/td>Ansjovisfil\u00e9<\/td><\/tr>
100 g<\/td>Valio Sm\u00f6r Normal<\/a><\/td><\/tr>
2 msk<\/td>Str\u00f6br\u00f6d<\/td><\/tr><\/tbody><\/table><\/figure>\n<\/div>\n<\/div>\n\n\n\n

<\/p>\n\n\n\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/h3>\n\n\n\n

S\u00e4tt ugnen p\u00e5 200 grader<\/p>

Sk\u00e4r l\u00f6ken i tunna skivor.<\/p>

Fr\u00e4s l\u00f6ken i sm\u00f6r tills den blir mjuk utan att den tar f\u00e4rg.<\/p>

Skala potatisen och sk\u00e4r den i fina strimlor eller strimla den i matberedare.<\/p>

Varva potatisstrimlor, l\u00f6k och ansjovis i en smord, ugnss\u00e4ker form.<\/p>

B\u00f6rja och sluta med potatis.<\/p>

Tills\u00e4tt gr\u00e4dde och ansjovisspad.<\/p>

Sikta \u00f6ver str\u00f6br\u00f6d och l\u00e4gg p\u00e5 n\u00e5gra sm\u00f6rklickar.<\/p>

Gr\u00e4dda i ugn ca. 50\u201360 minuter tills potatisen \u00e4r mjuk och ytan f\u00e5tt en fin f\u00e4rg.<\/p><\/blockquote>\n