{"id":25198,"date":"2024-07-28T08:22:51","date_gmt":"2024-07-28T06:22:51","guid":{"rendered":"https:\/\/mygatemagazine.se\/?p=25198"},"modified":"2024-07-28T08:22:53","modified_gmt":"2024-07-28T06:22:53","slug":"allt-i-ett-burgare-komponerat-mattias-fredagskocken-larsson","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/allt-i-ett-burgare-komponerat-mattias-fredagskocken-larsson\/","title":{"rendered":"Allt i ett-burgare komponerat Mattias \u201dFredagskocken\u201d Larsson"},"content":{"rendered":"\n
\"\"
Foto: David Back <\/figcaption><\/figure>\n\n\n\n

Coleslaw, ost, friterade l\u00f6kringar, bacon \u2026<\/strong> Den h\u00e4r burgaren inneh\u00e5ller allt gott du kan t\u00e4nka dig.<\/p>\n\n\n\n

G\u00f6r g\u00e4rna coleslawen n\u00e5gra timmar i f\u00f6rv\u00e4g s\u00e5 att smakerna verkligen s\u00e4tter sig.<\/p>\n\n\n\n

<\/p>\n\n\n\n

\"\"
Mattias Larsson Foto: David Back<\/figcaption><\/figure>\n\n\n\n

<\/p>\n\n\n\n

<\/p>\n\n\n\n

4 portioner<\/strong><\/p>\n\n\n\n

6 baconskivor<\/p>\n\n\n\n

4 burgare av valfri sort, se sid 17\u201321<\/p>\n\n\n\n

4 skivor emmentalerost<\/p>\n\n\n\n

4 hamburgerbr\u00f6d, se sid 24<\/p>\n\n\n\n

4 krispiga salladsblad<\/p>\n\n\n\n

Coleslaw<\/strong><\/p>\n\n\n\n

300 g vitk\u00e5l<\/p>\n\n\n\n

125 g mor\u00f6tter<\/p>\n\n\n\n

1 msk \u00e4ppelcidervin\u00e4ger<\/p>\n\n\n\n

\u00bd tsk salt<\/p>\n\n\n\n

\u00bd tsk str\u00f6socker<\/p>\n\n\n\n

1 msk dijonsenap<\/p>\n\n\n\n

100 g majonn\u00e4s<\/p>\n\n\n\n

Salt<\/p>\n\n\n\n

Friterade l\u00f6kringar<\/strong><\/p>\n\n\n\n

1 liten gul l\u00f6k<\/p>\n\n\n\n

1 \u00e4gg<\/p>\n\n\n\n

\u00bd dl vetemj\u00f6l<\/p>\n\n\n\n

1 dl panko eller str\u00f6br\u00f6d<\/p>\n\n\n\n

Frityrolja<\/p>\n\n\n\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r: <\/strong><\/p>\n\n\n\n

B\u00f6rja med coleslawen. Finstrimla vitk\u00e5len och riv moroten. Marinera vitk\u00e5l och morot i vin\u00e4ger, salt och socker i ca 20 minuter. <\/p>\n\n\n\n

L\u00e4gg allt i ett durkslag och pressa ur s\u00e5 mycket v\u00e4tska som m\u00f6jligt. <\/p>\n\n\n\n

Blanda vitk\u00e5len och moroten med dijonsenapen och majonn\u00e4sen. <\/p>\n\n\n\n

Smaka av me\u0362d salt. <\/p>\n\n\n\n

<\/p>\n\n\n\n

G\u00f6r l\u00f6kringarna.<\/strong> <\/p>\n\n\n\n

<\/p>\n\n\n\n

Skala och skiva l\u00f6ken<\/strong> i 2\u20133 mm tunna skivor och plocka is\u00e4r dem till ringar. <\/p>\n\n\n\n

<\/p>\n\n\n\n

Vispa \u00e4gget <\/strong>l\u00e4tt i en bunke och h\u00e4ll mj\u00f6let och str\u00f6br\u00f6det p\u00e5 var sin assiett. <\/p>\n\n\n\n

<\/p>\n\n\n\n

Panera l\u00f6kringarna<\/strong> f\u00f6rst i mj\u00f6let, sedan i \u00e4gget och sist i str\u00f6br\u00f6det. <\/p>\n\n\n\n

<\/p>\n\n\n\n

V\u00e4rm frityroljan <\/strong>till 180 grader och fritera ringarna i ca 3 minuter tills de har f\u00e5tt fin f\u00e4rg. <\/p>\n\n\n\n

<\/p>\n\n\n\n

Plocka upp dem ur oljan<\/strong>, salta och l\u00e5t dem rinna av lite p\u00e5 en tallrik med dubbelvikt hu\u0362s h\u00e5llspapper. \u0362 <\/p>\n\n\n\n

<\/p>\n\n\n\n

Halvera baconskivorna<\/strong> och knaperstek dem. <\/p>\n\n\n\n

<\/p>\n\n\n\n

Tillaga hamburgarna<\/strong> enligt anvisning. <\/p>\n\n\n\n

<\/p>\n\n\n\n

L\u00e4gg ost och bacon<\/strong> ovanp\u00e5 burgarna. <\/p>\n\n\n\n

<\/p>\n\n\n\n

Dela br\u00f6den och stek snittytorna.<\/strong> L\u00e4gg salladsblad p\u00e5 br\u00f6dens underdelar och sedan rej\u00e4lt med coleslaw. <\/p>\n\n\n\n

<\/p>\n\n\n\n

L\u00e4gg p\u00e5 burgarna <\/strong>och toppa med den friterade l\u00f6ken. L\u00e4gg p\u00e5 locken.<\/p>\n\n\n\n

<\/p>\n\n\n\n

<\/p>\n\n\n\n

Mattias Larsson \u00e4r just nu aktuell med kokboken Fredagskockens hamburgare och tacos<\/strong> utgiven av Bokf\u00f6rlaget Semic. <\/strong><\/p>\n\n\n\n

Den ultimata guiden till supergoda hamburgare och tacos!<\/strong> H\u00e4r hittar du recepten som f\u00f6rgyller allt fr\u00e5n fredagsmyset med familjen till middagsbjudningen med v\u00e4nnerna. Mattias Larsson, k\u00e4nd som Fredagskocken, bjuder p\u00e5 l\u00e4ckra smakkombinationer och ger dig proffstipsen som tar matlagningen till en ny niv\u00e5. L\u00e4r dig allt fr\u00e5n vilket k\u00f6tt som resulterar i den b\u00e4sta burgaren till hur du g\u00f6r en fantastisk vegovariant och bakar det perfekta hamburgerbr\u00f6det. Men ocks\u00e5 hur du kan g\u00f6ra egna tortillabr\u00f6d hemma och bygger en full\u00e4ndad taco. Det h\u00e4r \u00e4r enkel och opretenti\u00f6s mat som \u00e4ts med h\u00e4nderna, och s\u00e5 himla gott!<\/p>\n\n\n\n

\"\"
Foto: David Back <\/figcaption><\/figure>\n