{"id":24362,"date":"2021-04-18T10:25:28","date_gmt":"2021-04-18T08:25:28","guid":{"rendered":"https:\/\/mygatemagazine.se\/?p=24362"},"modified":"2021-04-18T10:25:33","modified_gmt":"2021-04-18T08:25:33","slug":"asiatisk-halstrad-lax","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/asiatisk-halstrad-lax\/","title":{"rendered":"ASIATISK HALSTRAD LAX"},"content":{"rendered":"\n
\"\"<\/figure>\n\n\n\n

ASIATISK HALSTRAD LAX<\/strong> MED GODA TILLBEH\u00d6R<\/strong>. <\/p>\n\n\n\n

4 portioner<\/strong><\/p>\n\n\n\n


500 g Fr\u00f8ya Lax Mid Loin
2 msk olivolja
2 tsk sesam- och wasabikrydda
\u00bd tsk salt
500 g galiamelon
500 g honungsmelon
500 g fetaost
2 st avokado
1 st r\u00e4ttika\/melonr\u00e4ttika
1 st r\u00f6dl\u00f6k
1 krm nymald svartpeppar
1 st lime
1 st kruka koriander
1 st kruka mynta<\/p>\n\n\n\n

Sk\u00e4r laxen i lagom stora bitar. Blanda bitarna i 1 msk olja och panera i blandningen av sesam och wasabi. Krydda
med salt. Halstra bitarna snabbt i en stek- eller grillpanna.<\/p>\n\n\n\n

Skala, k\u00e4rna ur och sk\u00e4r melonen i bitar. Bryt fetaosten i bitar. Halvera avokadon och sk\u00e4r till t\u00e4rningar. Skiva
r\u00e4ttika och r\u00f6dl\u00f6k tunt.<\/p>\n\n\n\n

Blanda melon, avokado, r\u00e4ttika och r\u00f6dl\u00f6k med 1 msk olja och l\u00e4gg upp p\u00e5 tallrikar. Krydda med peppar.<\/p>\n\n\n\n

Toppa med den halstrade laxen och fetaost. Garnera med limeklyftor och \u00f6rter.<\/p>\n