{"id":23911,"date":"2021-01-28T18:38:40","date_gmt":"2021-01-28T17:38:40","guid":{"rendered":"https:\/\/mygatemagazine.se\/?p=23911"},"modified":"2021-01-28T18:38:43","modified_gmt":"2021-01-28T17:38:43","slug":"maaagiska-seemlor","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/maaagiska-seemlor\/","title":{"rendered":"MAAAGISKA SEEMLOR!"},"content":{"rendered":"\n
\"\"<\/figure>\n\n\n\n

Allts\u00e5 dessa semlor jag kn\u00e5pade ihop idag p\u00e5 jobbet blev s\u00e5 j\u00e4vla bra och var relativt enkla. S\u00e5 k\u00e4nde att jag kan dela med mig av dom till er.<\/strong><\/p>\n\n\n\n

\"\"<\/figure>\n\n\n\n

Receptet p\u00e5 bullarna.<\/strong><\/p>\n\n\n\n

F\u00f6r ca 10 bullar.<\/p>\n\n\n\n

30 g j\u00e4st.<\/p>\n\n\n\n

1 tsk salt.<\/p>\n\n\n\n

3 dl mj\u00f6lk.<\/p>\n\n\n\n

90 g sm\u00f6r.<\/p>\n\n\n\n

1 \u00e4gg.<\/p>\n\n\n\n

2 dl socker.<\/p>\n\n\n\n

4 tsk nymald kardemumma fr\u00f6n.<\/p>\n\n\n\n

Ca 8 dl vetemj\u00f6l.<\/p>\n\n\n\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r.<\/strong><\/p>\n\n\n\n

V\u00e4rm upp mj\u00f6lk + sm\u00f6r till rumstempratur och r\u00f6r runt tills sm\u00f6ret sm\u00e4llt.<\/p>\n\n\n\n

H\u00e4ll ner mj\u00f6lk blandningen i matbredaren och smula i j\u00e4sten. R\u00f6r runt tills j\u00e4sten helt l\u00f6st upp sig. Blanda sedan ner kardemumma, sockret, \u00e4gget. Blanda runt ordentligt. H\u00e4ll i ca 6 dl mj\u00f6l under l\u00e5g omr\u00f6rning. Sedan h\u00e4ller du f\u00f6rsiktigt i det sista mj\u00f6let (ibland beh\u00f6vs det mindre ibland mer).<\/p>\n\n\n\n

L\u00e5t g\u00e5 p\u00e5 \u201dmitten\u201d hastighet i 10 minuter. Degen ska d\u00e5 blivit j\u00e4mn, sl\u00e4t och lossnat fr\u00e5n bunken (dock lite kladdig).<\/p>\n\n\n\n

Dela degen i 10 lika stora delar. Rulla bullarna med \u201dkupad\u201d hand och l\u00e4gg p\u00e5 bakpl\u00e5t med papper och l\u00e5t j\u00e4sa i ca 1.5-2 h. Dom ska ha j\u00e4st lite mer en dubbla size.<\/p>\n\n\n\n

S\u00e4tt ugnen p\u00e5 210\u2019C och pensla bullarna NOGGRANT! Med 1 \u00e4gg, 1 tsk mj\u00f6lk och 1 tsk floursocker.<\/p>\n\n\n\n

Gr\u00e4dda i ugnen i ca 7-8 minuter och l\u00e5t bullarna svalna p\u00e5 ett galler.<\/p>\n\n\n\n

Vid “Montering” sk\u00e4r av en tunn top och “gr\u00f6p” ur lite av mitten degen, fyll med mandelmassa, vispad gr\u00e4dde och p\u00e5 med lock. Pudra lite florsocker och NJUT!<\/p>\n\n\n\n

Fred, K\u00e4rlek & Passion. <\/em><\/strong><\/p>\n\n\n\n

Pontus Kar\u00e9n<\/a> \u2013 Matredakt\u00f6r f\u00f6r Mygate Magazine<\/p>\n\n\n\n

F\u00f6lj mig g\u00e4rna p\u00e5, mygatemagazin.se.<\/a><\/p>\n\n\n\n

instagram: @foodbypontus<\/a><\/p>\n\n\n\n

<\/p>\n\n\n\n

\"\"
Pontus Kar\u00e9n Foto: Emilie Andersson <\/figcaption><\/figure>\n\n\n\n

\u00c4r du intresserad av ett samarbete, f\u00e5 mer information eller komma i kontakt med mig v\u00e4lkommen att kontakta Nathalie Bergstr\u00f6m<\/a> p\u00e5 Bergstr\u00f6m Public Relations<\/a>.<\/p>\n