{"id":23154,"date":"2020-09-16T10:20:00","date_gmt":"2020-09-16T08:20:00","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/?p=23154"},"modified":"2020-09-16T10:22:30","modified_gmt":"2020-09-16T08:22:30","slug":"nu-oppnar-la-girafe-pontus-frithiofs-nya-satsning-pa-kungsholmen","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/nu-oppnar-la-girafe-pontus-frithiofs-nya-satsning-pa-kungsholmen\/","title":{"rendered":"Nu \u00f6ppnar La Girafe \u2013 Pontus Frithiofs nya satsning p\u00e5 Kungsholmen"},"content":{"rendered":"\n
\"\"<\/figure>\n\n\n\n

Efter en tids planering och renovering st\u00e5r nu Pontus Frithiofs och Thomas Dahlstedts efterl\u00e4ngtade kvarterskrog La Girafe redo att ta emot de f\u00f6rsta g\u00e4sterna. La Girafe vill vara det ov\u00e4ntade och enkla alternativet med mat- och inredningskoncept som h\u00e4mtat inspiration fr\u00e5n det m\u00e5ngkulturella Paris. Kvarterskrogen h\u00e5ller \u00f6ppet fr\u00e5n tidig morgon till sen kv\u00e4ll och serverar s\u00e5v\u00e4l frukost som takeaway-lunch och middag till sm\u00e5 och stora s\u00e4llskap. La Girafe \u00f6ppnar imorgon den 16 september och h\u00e5ller \u00f6ppet alla dagar i veckan.<\/strong><\/p>\n\n\n\n

Pontus Frithiof har, tillsammans med Thomas Dahlstedt och Nordrest, tagit fram ett helt nytt koncept f\u00f6r den nya restaurangen La Girafe p\u00e5 Flemminggatan 39 p\u00e5 Kungsholmen. La Girafe \u00e4r platsen f\u00f6r att, i all enkelhet, ta en kaffe, ett glas eller avnjuta olika smakkombinationer fr\u00e5n menyn, oavsett tillf\u00e4lle eller behov.<\/p>\n\n\n\n

P\u00e5 morgonen serveras god frukost, uts\u00f6kt kaffe och rykande f\u00e4rskt nybakat br\u00f6d i caf\u00e9delen och g\u00e4sterna v\u00e4ljer sj\u00e4lva om de vill \u00e4ta p\u00e5 plats eller ta med sig allt det goda. Till lunch erbjuds h\u00e4rliga takeaway-r\u00e4tter och p\u00e5 eftermiddagen serveras dryck f\u00f6r afterwork och sk\u00f6nt barh\u00e4ng – d\u00e5 kan \u00e4ven den anslutande matsalen \u00f6ppnas upp f\u00f6r att ta emot fler g\u00e4ster. Restaurangens bistro kommer att ha \u00f6ppet kv\u00e4llstid alla dagar i veckan och p\u00e5 menyn finns allt fr\u00e5n charkuterier till goda sm\u00e5 r\u00e4tter som exempelvis vietnamesiska v\u00e5rrullar, nems, och La Girafes r\u00e5biff \u201dMaroccan butcher style\u201d. Menyns huvudr\u00e4tter \u00e4r en smakrik blandning med bland annat havsabborre papillote, ljummen laxcarpaccio \u00e1 la taggiasche, La Girafes kalvschnitzel och br\u00e4sserat lamml\u00e4gg. Ovan n\u00e4mnda r\u00e4tter kompletteras med olika varianter av pasta och risotto, m\u00e5nadens k\u00f6ttbit, Pontus klassiker samt h\u00e4rliga efterr\u00e4tter \u2013 allt till rimliga priser. Till maten och \u00e4ven i baren finns ett stort utbud av viner, utvalda av chefssommelier Mario E Moroni, samt drinkklassiker.<\/p>\n\n\n\n

\u2013 <\/strong>Vi \u00e4r glada och f\u00f6rv\u00e4ntansfulla \u00f6ver att \u00e4ntligen f\u00e5 \u00f6ppna och erbjuda Kungsholmen en mysig kvarterskrog med smakrika r\u00e4tter, god dryck och gener\u00f6sa \u00f6ppettider. V\u00e5r ambition \u00e4r att La Girafe blir det naturliga valet f\u00f6r alla som \u00e4r p\u00e5 jakt efter det lilla extra till rimliga priser, <\/em>s\u00e4ger Pontus Frithiof, \u00e4gare och grundare Pontus Group.<\/p>\n\n\n\n

Restauranglokalen best\u00e5r av tre delar: caf\u00e9 och bar med cirka 30 sittplatser, en bistro med 90 sittplatser och en loungebar f\u00f6r upp till 45 personer som \u00e4ven kan hyras f\u00f6r privata tillst\u00e4llningar. Interi\u00f6ren \u00e4r inspirerad av det exotiska och m\u00e5ngfacetterade Paris och Frankrike, vilket ger lokalerna en personlig och ombonad atmosf\u00e4r.<\/p>\n\n\n\n

Oskar Lundberg, med m\u00e5ng\u00e5rig erfarenhet fr\u00e5n bland annat Fotografiska, Lilla Ego, TAK, Gyllene Freden och Oaxen Slip, \u00e4r restaurangchef och ska ta hand om g\u00e4sterna och s\u00e4tta La Girafe p\u00e5 Stockholms restaurangkarta.<\/p>\n\n\n\n

\u2013La Girafe liknar inget vi tidigare gjort tillsammans och blir ett utm\u00e4rkt komplement till v\u00e5ra \u00f6vriga restauranger och en skjuts mot nya satsningar. Trots allt det nya kommer v\u00e5ra g\u00e4ster k\u00e4nna sig hemma d\u00e5 Pontus dna finns rotat i restaurangens koncept och menyer. Detta tillsammans med v\u00e5r fantastiska personal och gener\u00f6sa \u00f6ppettider ser vi som framg\u00e5ngsfaktorer, <\/em>s\u00e4ger Thomas Dahlstedt, \u00e4gare Nordrest.<\/p>\n\n\n\n

La Girafe, Fleminggatan 39, \u00f6ppettider:
<\/strong>s\u00f6ndag \u2013 l\u00f6rdag klockan 08.00-23.00
fredag \u2013 l\u00f6rdag klockan 08.00-00.00<\/p>\n