{"id":22048,"date":"2020-03-20T09:24:50","date_gmt":"2020-03-20T08:24:50","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/?p=22048"},"modified":"2020-06-13T19:12:27","modified_gmt":"2020-06-13T17:12:27","slug":"marias-kanelkyckling-av-jill-johnson","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/marias-kanelkyckling-av-jill-johnson\/","title":{"rendered":"Marias kanelkyckling med vinmatchning av Jill Johnson"},"content":{"rendered":"\n
\"\"<\/figure>\n\n\n\n
\"\"
Jill Johnson <\/figcaption><\/figure>\n\n\n\n

4 portioner<\/strong><\/p>\n\n\n\n

1 stor hel kyckling, g\u00e4rna majskyckling ca 2 kg.<\/p>\n\n\n\n

Olivolja<\/p>\n\n\n\n

6-8 schalottenl\u00f6kar, skalade<\/p>\n\n\n\n

3 stora vitl\u00f6ksklyftor, finhackade<\/p>\n\n\n\n

\u00bd r\u00f6d chili, finhackad<\/p>\n\n\n\n

\u00bd dl hackad persilja + extra<\/p>\n\n\n\n

3 kanelst\u00e4nger<\/p>\n\n\n\n

5 dl r\u00f6tt vin<\/p>\n\n\n\n

1 burk hela tomater, \u00e0 400 g<\/p>\n\n\n\n

4 lagerblad<\/p>\n\n\n\n

2 h\u00f6nsbuljongt\u00e4rningar<\/p>\n\n\n\n

2 stora mor\u00f6tter, skalade och skurna i bitar<\/p>\n\n\n\n

\u00bd r\u00f6d paprika, urk\u00e4rnad och skuren i bitar<\/p>\n\n\n\n

\u00bd gul paprika, urk\u00e4rnad och skuren i bitar<\/p>\n\n\n\n

1 msk str\u00f6socker<\/p>\n\n\n\n

2 tsk salt och nymalen svartpeppar<\/p>\n\n\n\n

<\/p>\n\n\n\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong><\/p>\n\n\n\n

  • Sk\u00f6lj och torka av kycklingen. Salta och peppra ordentligt. Hetta upp mycket olivolja i en stor (3 liter) stekgryta. L\u00e4gg i kycklingen och bryn p\u00e5 alla sidor tills den f\u00e5r f\u00e4rg runtom.<\/li>
  • Tills\u00e4tt hela schalottenl\u00f6kar, vitl\u00f6k, chili, persilja och kanelst\u00e4nger. Blanda runt alltsammans och bryn ytterligare n\u00e5gon minut.<\/li>
  • H\u00e4ll p\u00e5 cirka 2 dl vin och l\u00e5t det koka ner till h\u00e4lften. Tills\u00e4tt tomater och lagerblad. Smula ner buljongt\u00e4rningarna, blanda v\u00e4l och peppra ordentligt. L\u00e5t puttra i 5-10 minuter tills buljongen l\u00f6st sig.<\/li>
  • Tills\u00e4tt mor\u00f6tter, paprika, socker, resten av vinet och \u00e4nnu en gener\u00f6s skv\u00e4tt olja. L\u00e5t sjuda p\u00e5 svag v\u00e4rme under lock tills kycklingen b\u00f6rjar falla is\u00e4r, cirka 1 timme. Smaka av med salt och peppar. Sp\u00e4d med vatten om det ser ut att bli torrt. Smaka av om det beh\u00f6vs mer salt.<\/li>
  • Garnera med extra persilja och servera till exempel med klyftpotatis.<\/li><\/ul>\n\n\n\n

    <\/p>\n\n\n\n

    TIPS!<\/strong> Det \u00e4r ocks\u00e5 gott att sk\u00e4ra kycklingen i grova bitar och l\u00e4gga tillbaka i grytan och servera som kycklinggryta.<\/p>\n\n\n\n

    <\/p>\n\n\n\n

    Matcha med Jill Johnssons viner.<\/p>\n\n\n\n

    Nashville Stories<\/strong> r\u00f6da vin, finns p\u00e5 Systembolaget och kostar 109 kr.<\/p>\n\n\n\n

    \"\"<\/figure>\n\n\n\n

    Fakta: Nashville Stories
    <\/strong>Ursprung: USA, Kalifornien
    Producent: Spring Wine & Spirits AB
    Druvor: Petite Sirah, Tannat,
    Teroldego, Zinfandel
    Alkoholhalt: 14,5% vol
    Art.nr: 72113-01
    Pris: 109 kr, flaska 75 cl
    Distribution: Systembolaget<\/p>\n