{"id":21987,"date":"2020-06-05T17:00:39","date_gmt":"2020-06-05T15:00:39","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/?p=21987"},"modified":"2020-06-05T17:40:36","modified_gmt":"2020-06-05T15:40:36","slug":"helgrillad-dorado-med-cruditesallad-och-citrusvinagrett","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/helgrillad-dorado-med-cruditesallad-och-citrusvinagrett\/","title":{"rendered":"Helgrillad Dorado med cruditesallad och citrusvin\u00e4grett"},"content":{"rendered":"\n
\"\"
Hel grillad Dorado (\u00e4ven kallat guldsparid)
<\/figcaption><\/figure>\n\n\n\n
\"\"<\/figure>\n\n\n\n

Du beh\u00f6ver f\u00f6r 2 pers. <\/strong><\/p>\n\n\n\n

2 hela Dorados (Kvalitetsfisk)<\/p>\n\n\n\n

2 gr\u00f6na sparris<\/p>\n\n\n\n

4 r\u00e4disor<\/p>\n\n\n\n

100 g blomk\u00e5l<\/p>\n\n\n\n

1 gulbeta<\/p>\n\n\n\n

1 chili<\/p>\n\n\n\n

1 dl olivolja<\/p>\n\n\n\n

Saft fr\u00e5n 0.5 citron<\/p>\n\n\n\n

Salt&Peppar<\/p>\n\n\n\n

Olivolja till fisken<\/p>\n\n\n\n

Flingsalt<\/p>\n\n\n\n

1 msk champagne vin\u00e4ger<\/p>\n\n\n\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r: <\/strong><\/p>\n\n\n\n

Fisken<\/strong> <\/p>\n\n\n\n

H\u00e4r \u00e4r mer tips \u00e4n recept. Men n\u00e4r du helgrillar en fisk s\u00e5 se till att gl\u00f6den \u00e4r riktigt varm, pensla med Olivolja & flingsalt. Grilla ordentligt och v\u00e4nd inte f\u00f6r fort! Desto h\u00e5rdare du grillar desto finare och enklare sl\u00e4pper fisken fr\u00e5n gallret. Grilla ca 3-4 min p\u00e5 f\u00f6rsta sidan, v\u00e4nd fisken och sen grilla tills du f\u00e5r en innertemperatur p\u00e5 45’C, ta av fisken och l\u00e5t den vila ca 5 min innan servering. <\/p>\n\n\n\n

Cruditesalladen<\/strong><\/p>\n\n\n\n

Skiva allting i tunna tunna skivor och bl\u00f6tl\u00e4gg i kallt vatten med lite is i ca 30 min. Vin\u00e4gretten. Blanda Olivoljan, salt & peppar och pressa i citronsaften fr\u00e5n 0.5 citron. Blanda ordentligt. Smaka sedan av med vin\u00e4gern efter din valda syra. Servering. H\u00e4ll av alla gr\u00f6nsaker och skaka av de sista vattnet. V\u00e4nd runt i en bunke med h\u00e4lften av vin\u00e4gretten och l\u00e4gg upp i en fin sk\u00e5l. Servera resten av vin\u00e4gretten i en flaska eller sk\u00e5l s\u00e5 g\u00e4sterna kan ta mer om s\u00e5 \u00f6nskas. <\/p>\n\n\n\n

Ett gott br\u00f6d och vitl\u00f6kssm\u00f6r g\u00f6r susen till denna matr\u00e4tt!<\/em><\/strong><\/p>\n\n\n\n

<\/p>\n\n\n\n

Fred, K\u00e4rlek & Fernet<\/em><\/strong><\/p>\n\n\n\n

Pontus Kar\u00e9n<\/a> \u2013 Matredakt\u00f6r f\u00f6r Mygate Magazine<\/p>\n\n\n\n

\"\"<\/figure>\n\n\n\n

Foto av @fotograf.emilieandersson<\/a><\/p>\n