{"id":21170,"date":"2020-02-04T09:49:45","date_gmt":"2020-02-04T08:49:45","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/?p=21170"},"modified":"2020-04-20T17:08:42","modified_gmt":"2020-04-20T15:08:42","slug":"batteriet-rindo","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/batteriet-rindo\/","title":{"rendered":"Batteriet Rind\u00f6"},"content":{"rendered":"\n
\"\"<\/figure>\n\n\n\n

Vad g\u00f6r ni en perfekt soldag? Varf\u00f6r inte utforska lite mera av Stockholm och g\u00f6r en dagsutflykt till Batteriet Orangeri & K\u00f6k som ligger mitt i Rind\u00f6 Hamn med utsikt \u00f6ver Sol\u00f6fj\u00e4rden. <\/strong><\/p>\n\n\n\n

\"\"<\/figure>\n\n\n\n

Batteriet har \u00f6ppet \u00e5ret runt <\/strong>och f\u00f6rutom lunch och middag s\u00e5 erbjuder krogen fester, konferenser, catering och event. H\u00e4r m\u00f6ts ni av turister, h\u00e4rboende, b\u00e5tg\u00e4ster och f\u00f6r att inte tala om Rod Stewart som ankrade bryggan i somras och avnj\u00f6t en god matbit.<\/p>\n\n\n\n

Nu \u00e4r solen framme p\u00e5 heltid s\u00e5 inta f\u00f6rsta parkett vid bryggan och b\u00f6rja  medicinera sj\u00e4len med en massa sol. Vi har avnjutit en riktig god Gravlaxtoast p\u00e5 grillat br\u00f6d med perfekta potatishalvor och den godaste s\u00e5sen jag har \u00e4tit ute p\u00e5 en f\u00f6rr\u00e4tt tillsammans med en glutenfri San miguel. F\u00f6r att inte tala om krispig R\u00e5raka med kalixl\u00f6jrom, smetana och finhackad r\u00f6dl\u00f6k tillsammans med ett glas cava. Det var en perfekt njutning i samband med ledighet och helg.<\/p>\n\n\n\n

N\u00e4r varm Hjortfilen med potatispure, sm\u00f6rglaserade morr\u00f6ter, picklad r\u00f6dl\u00f6k och en fantatiskt god sky intog mitt bord s\u00e5 v\u00e4cktes hela kroppen till liv. S\u00e4llskapet till bords nj\u00f6t Batteriets efterl\u00e4ngtade och omtalade fisk- & skaldjursgryta p\u00e5 lax, torsk, r\u00e4kor, musslor som serveras med aioli och perfekt br\u00f6d apart. <\/p>\n\n\n\n

Det \u00e4r helt klart v\u00e4rt att \u00e5ka buss, b\u00e5tf\u00e4rjan och promenera i tjugo minuter f\u00f6r att f\u00e5 avnjuta god service, den godaste maten jag har \u00e4tit ute p\u00e5 v\u00e4ldigt l\u00e4nge och personalen g\u00f6r det lilla extra om det k\u00e4nns som att det saknas n\u00e5got.<\/p>\n\n\n\n

Nu \u00e4r v\u00e5ren p\u00e5 g s\u00e5 det \u00e4r dags att borsta av det lilla av julen och plocka fram v\u00e5rkl\u00e4der f\u00f6r uteh\u00e4ng.<\/p>\n\n\n\n

\"\"<\/figure>\n\n\n\n

Majs Keller<\/em><\/p>\n\n\n\n

Matinspirat\u00f6r Mygate Magazine<\/a><\/p>\n\n\n\n

redaktionen@mygatemagazine.se<\/p>\n\n\n\n

F\u00f6lj Majs h\u00e4r<\/a> f\u00f6r fler recept, inspiration och recensioner.<\/p>\n