{"id":20810,"date":"2022-02-09T11:05:00","date_gmt":"2022-02-09T10:05:00","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/?p=20810"},"modified":"2022-02-09T11:31:47","modified_gmt":"2022-02-09T10:31:47","slug":"ugnsbakad-lax-med-fankalsslaw","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/ugnsbakad-lax-med-fankalsslaw\/","title":{"rendered":"UGNSBAKAD LAX MED F\u00c4NK\u00c5LSSLAW"},"content":{"rendered":"\n
\"\"<\/figure>\n\n\n\n

Ugnsbakad lax \u00e4r en riktig middagsklassiker! G\u00f6r som Louise Johansson<\/a>, Zassenhaus ambassad\u00f6r och finalist i \u00c5rets Kock 2019, och krydda med grovmalen ros\u00e9peppar. Det ger r\u00e4tten b\u00e5de god smak och en h\u00e4rligt “crunchig” textur.<\/h4>\n\n\n\n

<\/p>\n\n\n\n

INGREDIENSER<\/h4>\n\n\n\n

(4 portioner)<\/strong><\/p>\n\n\n\n

Lax<\/strong>
600 g lax, hel bit
1 msk ros\u00e9pepparkorn
\u00bd dl olivolja
Salt

F\u00e4nk\u00e5lsslaw<\/strong>
1 f\u00e4nk\u00e5l
1 r\u00f6dl\u00f6k, strimlad
1 dl kryddkrasse
2 dl cr\u00e8me fraiche
1 lime, saft och rivet skal
1 tsk honung
Salt

Till servering<\/strong>
Nykokt potatis<\/p>\n\n\n\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/h4>\n\n\n\n

S\u00e4tt ugnen p\u00e5 150 grader, varmluftseffekt. Fyll din Zassenhauskvarn<\/a> med ros\u00e9peppar och st\u00e4ll in malverket p\u00e5 grov kornstorlek (steg 6).

L\u00e4gg laxen i en ugnss\u00e4ker form. Krydda med ros\u00e9peppar och salt och ringla \u00f6ver olivolja. Ugnsbaka ca 12 minuter, tills laxen har en innertemperatur p\u00e5 48 grader.

Strimla f\u00e4nk\u00e5l och l\u00f6k i tunna skivor. Anv\u00e4nd g\u00e4rna en 
mandolin<\/a>. Blanda gr\u00f6nsakerna med kryddkrasse, cr\u00e8me fraiche, lime och honung. Smaka av med salt.

Servera laxen med coleslaw och nykokt potatis.<\/p>\n\n\n\n

KRYDDA R\u00c4TT!<\/h4>\n\n\n\n
\"\"<\/figure>\n\n\n\n

Du kan enkelt st\u00e4lla in \u00f6nskad kornstorlek genom att skruva p\u00e5 ett vred i botten p\u00e5 din Zassenhauskvarn<\/a>. Till den h\u00e4r r\u00e4tten v\u00e4ljer Louise kvarnens gr\u00f6vsta inst\u00e4llning. Steg 6 passar utm\u00e4rkt vid tillf\u00e4llen d\u00e5 du vill att kryddan ska sticka ut. Det \u00e4r till exempel det sj\u00e4lvklara valet till pepparbiff. L\u00c4S MER<\/a>
<\/p>\n