{"id":19917,"date":"2024-02-23T07:20:00","date_gmt":"2024-02-23T06:20:00","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/?p=19917"},"modified":"2024-02-23T08:32:43","modified_gmt":"2024-02-23T07:32:43","slug":"biff-rydberg-med-senapskram-av-jimmi-eriksson-arets-kock-2016","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/biff-rydberg-med-senapskram-av-jimmi-eriksson-arets-kock-2016\/","title":{"rendered":"BIFF RYDBERG MED SENAPSKR\u00c4M AV JIMMI ERIKSSON, \u00c5RETS KOCK 2016"},"content":{"rendered":"\n
\"\"
Foto: Emil Jespersen <\/figcaption><\/figure>\n\n\n\n


Biff Rydberg \u00e4r en riktig klassiker som\u00a0Jimmi Eriksson<\/a>, \u00c5rets Kock 2016, har som sin favoritr\u00e4tt. Det \u00e4r en lyxig variant av pytt-i-panna med oxfil\u00e9, stekt l\u00f6k och t\u00e4rnad potatis som toppas med \u00e4ggula och persilja. F\u00f6r att g\u00f6ra r\u00e4tten \u00e4nnu lyxigare serveras den h\u00e4r tillsammans med en smarrig senapskr\u00e4m.\u00a0<\/strong><\/p>\n\n\n\n

INGREDIENSER<\/h4>\n\n\n\n

Biff Rydberg (4 portioner)<\/strong>
800 g oxfil\u00e9, t\u00e4rnad i kuber om 2×2 cm
800 g potatis, t\u00e4rnad
2 gula l\u00f6kar, hackade
4 \u00e4ggulor
Bladpersilja, hackad
Salt och peppar
Sm\u00f6r till stekning

Senapskr\u00e4m (4 portioner)<\/strong>
2 msk senapspulver
2,5 dl vispgr\u00e4dde
3 msk str\u00f6socker
2 msk dijonsenap
2 msk riven pepparrot
Salt och peppar<\/p>\n\n\n\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/h4>\n\n\n\n

L\u00e4gg potatisen i bl\u00f6t, f\u00f6r att f\u00e5 bort st\u00e4rkelsen.

B\u00f6rja sedan med senapskr\u00e4men. Vispa gr\u00e4dden l\u00e4tt och tills\u00e4tt \u00f6vriga ingredienser. Vispa lite till och smaka av med salt och peppar.

Stek potatisen i rikligt med sm\u00f6r tills den f\u00e5r en gyllene f\u00e4rg. Krydda med salt.

Stek l\u00f6ken p\u00e5 medelv\u00e4rme tills den blir mjuk. Krydda med salt.

Stek k\u00f6ttet i en het panna i n\u00e5gon minut, s\u00e5 att det f\u00e5r en fin f\u00e4rg. Salta och peppra.

L\u00e4gg upp k\u00f6tt, l\u00f6k och potatis p\u00e5 en tallrik. Toppa med r\u00e5 \u00e4ggula, strimlad persilja och senapskr\u00e4m.<\/p>\n\n\n\n

S\u00c5 STYCKAR DU OXFIL\u00c9<\/h4>\n\n\n\n
\n