{"id":19788,"date":"2023-02-14T12:35:00","date_gmt":"2023-02-14T11:35:00","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/?p=19788"},"modified":"2023-02-15T08:06:51","modified_gmt":"2023-02-15T07:06:51","slug":"entrecote-gangnam-style-av-jennie-wallden","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/entrecote-gangnam-style-av-jennie-wallden\/","title":{"rendered":"ENTREC\u00d4TE GANGNAM STYLE AV JENNIE WALLD\u00c9N"},"content":{"rendered":"\n
\"\"
Foto: Emil Jespersen <\/figcaption><\/figure>\n\n\n\n

GRILLA P\u00c5 KOREANSKA <\/h4>\n\n\n\n

F\u00f6r genomsnittskoreanen \u00e4r maten lika mycket h\u00e4lsa som m\u00e4ttnad. Olika r\u00e4tter s\u00e4gs ha olika egenskaper: lugnande, uppiggande eller st\u00e4rkande. <\/strong>

En som kan det mesta om koreansk BBQ \u00e4r Jennie Walld\u00e9n<\/a>, som vann Sveriges M\u00e4sterkock 2013. Hon \u00e4r f\u00f6dd i Korea och under sina f\u00f6rsta sex \u00e5r spenderade hon mycket tid i k\u00f6ket med sin mormor. Hon har \u00f6ppnat en egen restaurang i Malm\u00f6 under namnet Namu, vilket betyder tr\u00e4d p\u00e5 koreanska. F\u00f6r Jenny symboliserar namnet temat p\u00e5 restaurangen som har r\u00f6tter i de koreanska smakerna med lokala r\u00e5varor fr\u00e5n Sverige och s\u00e5 klart \u00e4ven hennes mathistoria med r\u00f6tter i Korea och en uppv\u00e4xt i Sverige. 
 <\/p>\n\n\n\n

ENTREC\u00d4TE GANGNAM STYLE<\/h4>\n\n\n\n

Jennie bjuder p\u00e5 ett recept ur sin kokbok “Asiatiska Smaker” s\u00e5 att \u00e4ven du kan fixa en trendig koreansk BBQ i ditt hem med m\u00f6rt, grillat k\u00f6tt som sk\u00e4rs i tunna skivor. H\u00e4r har vi alla underbara smaker av Koreas nationalr\u00e4tt bulgogi i skivor av entrec\u00f4te. K\u00f6ttet l\u00e4ggs i salladsblad med ris och samjangs\u00e5s och f\u00f6r den r\u00e4tta koreanska k\u00e4nslan serveras n\u00e5gra sidor\u00e4tter till.<\/p>\n\n\n\n

INGREDIENSER<\/h4>\n\n\n\n

(4 portioner)<\/strong><\/p>\n\n\n\n

Tid: 15 min + marinering

4 tjocka skivor h\u00e4ngm\u00f6rad entrec\u00f4te \u00e0 200 g

Marinad:<\/strong>
1 dl ljus soja
3 msk str\u00f6socker
2 msk sesamolja
1 p\u00e4ron, skalat och finrivet
3 msk vitt vin
3 klyftor vitl\u00f6k, skalade och rivna
1 gul l\u00f6k, skalad och tunt skivad

S\u00e5s:<\/strong>
2 msk ssamjang
2 msk gochujang
1 msk vatten
2 tsk sesamolja
1 salladsl\u00f6k, fint skivad
2 tsk rostade sesamfr\u00f6n

Till servering:<\/strong>
3 dl koreanskt\/japanskt ris
2 krukor krispsallat
Namul, t.ex. sesamb\u00f6ngroddar och marinerad spenat. Kimchi och skivad gr\u00f6n chilifrukt.<\/p>\n\n\n\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/h4>\n\n\n\n

Blanda alla ingredienser till marinaden. L\u00e4gg ner k\u00f6ttet och l\u00e5t st\u00e5 i minst 30 minuter i kylsk\u00e5p, g\u00e4rna \u00f6ver natten.

R\u00f6r samman alla ingredienserna till s\u00e5sen och l\u00e4gg i en liten sk\u00e5l.

Grilla k\u00f6ttet, det ger den r\u00e4tta smaken p\u00e5 k\u00f6ttet och blir fantastiskt med marinaden. Annars steks det i en riktigt het panna med rapsolja. N\u00e5gra minuter p\u00e5 varje sida r\u00e4cker f\u00f6r medium rare.

Skiva upp k\u00f6tt och servera med s\u00e5s och ris i salladsblad samt kimchi och namul. \u00c4t g\u00e4rna salladspaketen med h\u00e4nderna.<\/p>\n