{"id":17437,"date":"2018-06-11T18:29:47","date_gmt":"2018-06-11T16:29:47","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/?p=17437"},"modified":"2018-06-11T18:30:07","modified_gmt":"2018-06-11T16:30:07","slug":"sa-lyckas-du-med-drinkarna-i-sommar-drinkexpertens-tips-pa-laskande-sommarcocktails","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/sa-lyckas-du-med-drinkarna-i-sommar-drinkexpertens-tips-pa-laskande-sommarcocktails\/","title":{"rendered":"S\u00e5 lyckas du med drinkarna i sommar – Drinkexpertens tips p\u00e5 l\u00e4skande sommarcocktails"},"content":{"rendered":"

\"\"<\/p>\n

Snart \u00e4r dom h\u00e4r, de l\u00e5nga sommarkv\u00e4llarna som aldrig tycks ta slut. Fyllda av sol, bad och grillning. Passa p\u00e5 att imponera p\u00e5 v\u00e4nnerna med n\u00e5gra enkla och l\u00e4skande sommarcocktails. H\u00e4r \u00e4r drinkexpertens egna favoriter med tips som g\u00f6r dig till sommarens cocktailproffs.<\/strong><\/p>\n

Krossad is eller iskuber? Stilrent eller over the top? Highball-glas, tekopp eller syltburk? Ibland \u00e4r det sv\u00e5rt orientera sig i drinkdjungeln och \u00e4ven om du har alla ingredienserna hemma, kan det vara sv\u00e5rt att veta hur du serverar drinken p\u00e5 snyggast s\u00e4tt. Rasmus Harnell, Portfolio Manager p\u00e5 WG&S ger sina b\u00e4sta drinkstylingtips och recept till sommarens godaste drinkar.<\/p>\n

– Vissa drinkar tj\u00e4nar p\u00e5 att vara stilrena och avskalade. Jobba d\u00e5 ist\u00e4llet med snygga iskuber, fina glas och perfekta temperaturer. De lite mer exotiska drinkarna tj\u00e4nar p\u00e5 att f\u00e5 vara just det motsatta- t\u00e4nk f\u00e4rg, mycket garnityr och servera med f\u00f6rdel i n\u00e5got annat \u00e4n ett glas, exempelvis en tekopp, en glasburk eller en Julep-kopp, s\u00e4ger Rasmus.<\/p>\n

Monkey Mojito<\/u><\/strong><\/p>\n

Beskrivning\u00a0<\/strong>Ytterligare en klassiker i ny tappning. En annorlunda version av den klassiska kubanska t\u00f6rstsl\u00e4ckaren Mojito.<\/p>\n

Tips:\u00a0<\/strong>V\u00e5ga ta ut sv\u00e4ngarna. Det h\u00e4r \u00e4r en exotisk drink som tj\u00e4nar p\u00e5 att vara motsatsen till stilren. Servera g\u00e4rna i en glasburk med sugr\u00f6r – sn\u00e5la inte med varken mynta eller lime.<\/p>\n

Visste du att:\u00a0<\/strong>Mojito h\u00e4rstammar fr\u00e5n 1800-talets Kuba. Den \u00e4r mest f\u00f6rknippad med en av Kubas mest ber\u00f6mda barer La Bodeguita \u2013 d\u00e4r den p\u00e5 40-talet blev popul\u00e4r bland Havannas hipsters. Den har avnjutits av celebriteter s\u00e5som Brigitte Bardot, Eroll Flynn och Ernest Hemingway.<\/p>\n

Ingredienser:
\n<\/strong>5 cl Monkey Shoulder
\n2 cl f\u00e4rsk limejuice
\n1,5 cl sockerlag
\nEn skv\u00e4tt Angostura Bitter
\n12 myntablad
\nGinger Ale
\nLimeskivor<\/p>\n

Tillredning
\n<\/strong>1. Fyll ett glas med krossad is.
\n2. H\u00e4ll i alla ingredienser f\u00f6rutom Ginger Ale i ett glas.
\n3. Blanda ihop v\u00e4l.
\n4. Toppa med Ginger Ale.
\n5. Garnera med 3 myntablad och en skiva lime.<\/p>\n

 <\/p>\n