{"id":16028,"date":"2017-11-05T09:06:24","date_gmt":"2017-11-05T08:06:24","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/?p=16028"},"modified":"2017-11-05T09:06:14","modified_gmt":"2017-11-05T08:06:14","slug":"eriks-lanserar-farska-majonnaser","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/eriks-lanserar-farska-majonnaser\/","title":{"rendered":"Eriks\u00ae lanserar f\u00e4rska majonn\u00e4ser"},"content":{"rendered":"

\"\"<\/p>\n

N\u00e4r tr\u00e4dens kronor skiftar f\u00e4rg och temperaturen i luft och vatten faller \u00e4r det dags f\u00f6r en ny s\u00e4song att ta vid \u2013 den maritima. September till april \u00e4r den period d\u00e5 de svenska skaldjuren \u00e4r som allra b\u00e4st. Lagom till \u00e5rets maritima s\u00e4song lanserar Eriks\u00ae tre f\u00e4rska majonn\u00e4ser \u2013 en naturell, en smaksatt med chili och lime och en med dill och citron. Majonn\u00e4serna \u00e4r det perfekta tillbeh\u00f6ret till h\u00f6stens alla fisk- och skaldjursmiddagar.\u00a0<\/strong><\/p>\n

Stj\u00e4rnkocken Erik Lallerstedt lanserar en ny produktserie med tre f\u00e4rska majonn\u00e4ser. Den naturella majonn\u00e4sen \u00e4r kr\u00e4mig, v\u00e4lbalanserad och len med en f\u00f6rsiktig touch av citron. Majonn\u00e4s Chili & Lime \u00e4r vackert aprikosr\u00f6d i f\u00e4rgen. Smaken \u00e4r kryddig och pikant, med en h\u00e4rlig syra fr\u00e5n limen och f\u00f6rsiktigt sting fr\u00e5n chilin. Majonn\u00e4s Dill & Citron har en l\u00e5ng smak med tydlig fr\u00e4sch\u00f6r.<\/p>\n

Skaldjursh\u00f6st
\n<\/strong>Eriks\u00ae majonn\u00e4ser \u00e4r det perfekta tillbeh\u00f6ret till h\u00f6stens skaldjurspremi\u00e4rer, d\u00e5 den naturliga s\u00e4ltan fr\u00e5n skaldjuren gifter sig perfekt med de syrliga och lite feta majonn\u00e4serna. Majonn\u00e4serna f\u00f6rh\u00f6jer smakupplevelsen av vilka skaldjur som helst, g\u00e4rna tillsammans med ett glas gott vitt vin och en bit nybakat br\u00f6d. Majonn\u00e4sen \u00e4r god precis som den \u00e4r men blir ocks\u00e5 en perfekt bas till en s\u00e5s eller dressing.<\/p>\n

\u2013\u00a0\u00a0\u00a0Det b\u00e4sta med skaldjur, f\u00f6rutom att det \u00e4r s\u00e5 gott, \u00e4r att det n\u00e4stan alltid \u00e4r en st\u00e4mningsh\u00f6jare. Det h\u00e4nder liksom n\u00e5got med alla i rummet s\u00e5 fort det st\u00e5r skaldjur p\u00e5 bordet. En annan bra sak \u00e4r att det inte beh\u00f6ver vara sv\u00e5rt. L\u00e4gg upp, ta fram majonn\u00e4s, skiva br\u00f6d, klart!, s\u00e4ger Erik Lallerstedt.<\/p>\n

Var sak har sin s\u00e4song
\n<\/strong>Att \u00e4ta i s\u00e4song, och njuta av goda r\u00e5varor n\u00e4r de \u00e4r som allra b\u00e4st, \u00e4r ett bra s\u00e4tt att f\u00f6rh\u00f6ja smakupplevelsen. F\u00f6r den som undrar n\u00e4r de svenska skaldjuren \u00e4r som b\u00e4st finns det en enkel tumregel: n\u00e4r vattnet \u00e4r kallt, det vill s\u00e4ga under de m\u00e5nader som har bokstaven \u201dR\u201d i namnet, \u00e4r skaldjuren som b\u00e4st. Fr\u00e5n hummerpremi\u00e4ren i september till skreitorskens h\u00f6gs\u00e4song i april.<\/p>\n

Eriks\u00ae Majonn\u00e4ser s\u00e4ljs i f\u00f6rpackningar om 230 ml. Majonn\u00e4serna finns bland kylda s\u00e5ser i dagligvaruhandeln fr\u00e5n och med vecka 37. Rekommenderat konsumentpris \u00e4r 20,50 kronor.<\/p>\n

Om Erik Lallerstedt\u00a0<\/strong>
\nErik Lallerstedt som utvecklar alla Eriks\u00ae S\u00e5ser \u00e4r en av Sveriges mest k\u00e4nda och prisbel\u00f6nta kockar som drivit flera succ\u00e9restauranger. Erik har bl.a. bel\u00f6nats med stj\u00e4rnor i Guide Michelin, Gastronomiska Akademiens Guldmedalj, Kungliga N\u00e4ringslivsmedaljen, H.M. Konungens Guldmedalj i h\u00f6gbl\u00e5tt band samt S:t Eriksmedaljen f\u00f6r sina gastronomiska insatser.<\/em><\/p>\n