{"id":15911,"date":"2017-09-03T09:48:22","date_gmt":"2017-09-03T07:48:22","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/?p=15911"},"modified":"2020-06-13T12:29:35","modified_gmt":"2020-06-13T10:29:35","slug":"mikael-einarsson-blir-gastronomiskt-ansvarig-pa-pontus","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/mikael-einarsson-blir-gastronomiskt-ansvarig-pa-pontus\/","title":{"rendered":"Mikael Einarsson blir gastronomiskt ansvarig p\u00e5 Pontus"},"content":{"rendered":"

\"\"<\/p>\n

Mikael Einarsson \u00e4r Pontus Groups nya stj\u00e4rnrekrytering<\/strong><\/p>\n

Pontus Group med kr\u00f6garen och entrepren\u00f6ren Pontus Frithiof i spetsen knyter till sig den namnkunnige kocken Mikael Einarsson, som blir gastronomiskt ansvarig i Pontus Groups samtliga verksamheter.<\/p>\n

Mikael Einarsson \u00e4r ett etablerat namn inom Stockholms restaurang- och krogv\u00e4rld. Fr\u00e5n och med med den 1 oktober 2017 tar han sig an den nya rollen inom Pontus Group som ansvarig f\u00f6r matkvaliteten, g\u00e4sternas upplevelser samt utvecklingen av Pontus DNA och nya h\u00e5llbara koncept. Pontus Frithiof kommer fram\u00f6ver bland annat fokusera p\u00e5 att utveckla de befintliga verksamheterna, arbeta med framtida projekt, g\u00e4sternas upplevelser samt st\u00e4rka personal- och f\u00f6retagskulturen.<\/p>\n

\u2013 Det h\u00e4r \u00e4r en dr\u00f6mrekrytering. Micke, som en stark kockprofil, fyller en otroligt viktig funktion d\u00e5 f\u00f6retagets DNA bygger kring mat. Hans gedigna erfarenheter, passion och fingertoppsk\u00e4nsla f\u00f6r kvalitet matchar v\u00e5r filosofi och v\u00e5ra ambitioner. Dessutom \u00e4r han mycket \u00f6dmjuk och driven, och kommer ta en sj\u00e4lvklar plats i v\u00e5r ledningsgrupp, s\u00e4ger Pontus Frithiof, grundare och \u00e4gare Pontus Group.<\/p>\n

Mikael har arbetat som kock i 20 \u00e5r och har gjort sig ett v\u00e4lk\u00e4nt namn i branschen. De senast 6,5 \u00e5ren har han varit \u00f6vergripande k\u00f6kschef f\u00f6r restauranggruppen Leijontornet, som rymmer de v\u00e4lrenommerade restaurangerna Djuret, Restaurang Flickan (tidigare Omakase K\u00f6ttsl\u00f6jd), Svinet, Pubologi och pop-up-restaurangen Leijontornet 12×8 samt barerna Tweed och The Burgundy. Mikael har \u00e4ven ett f\u00f6rflutet fr\u00e5n Pontus in the Green House, d\u00e4r han arbetade som souschef under \u00e5ren 2002-2003 och 2004-2005.<\/p>\n

\u2013 Det k\u00e4nns v\u00e4ldigt roligt att vara tillbaka och jag \u00e4r mycket glad f\u00f6r f\u00f6rtroendet och m\u00f6jligheten. Pontus Group st\u00e5r f\u00f6r god v\u00e4llagad mat, kvalitet och h\u00f6g service och det ska vi forts\u00e4tta med, men vi ska blicka fram\u00e5t och ytterligare h\u00f6ja kvaliteten, och f\u00f6rhoppningsvis ocks\u00e5 skapa nya koncept och plattformar f\u00f6r att m\u00f6ta morgondagens g\u00e4ster, s\u00e4ger Mikael Einarsson.<\/p>\n

Mikael tilltr\u00e4der tj\u00e4nsten den 1 oktober 2017.<\/p>\n