{"id":13957,"date":"2017-10-15T10:32:05","date_gmt":"2017-10-15T08:32:05","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/?p=13957"},"modified":"2017-10-15T10:32:14","modified_gmt":"2017-10-15T08:32:14","slug":"vietnamesiska-varrullar-jessica-frej","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/vietnamesiska-varrullar-jessica-frej\/","title":{"rendered":"Vietnamesiska v\u00e5rrullar med dipps\u00e5s – Jessica Frej"},"content":{"rendered":"

Foto: Johanna \u00c5kerberg Kassel<\/p><\/div>\n

Vietnamesiska v\u00e5rrullar med dipps\u00e5s.\u00a0<\/strong><\/em><\/p>\n

En helt fri tolkning av vietnamesiska v\u00e5rrullar, de kanske rent av bara ska kallas rispappersrullar. <\/em>
\nDet h\u00e4r \u00e4r n\u00e5got jag \u00e4ter ofta, det \u00e4r otroligt l\u00e4tt att laga och fantastiskt gott. <\/em>
\nDet \u00e4r en r\u00e4tt som \u00e4r l\u00e4tt att bli beroende av, f\u00e4rska \u00f6rter, krispiga gr\u00f6nsaker och smakrika s\u00e5ser. <\/em>
\nDet som \u00e4r smidigt med den h\u00e4r r\u00e4tten \u00e4r ocks\u00e5 att man, precis som n\u00e4r man<\/em>
\ng\u00f6r tacos, bygger sin egen s\u00e5 alla har p\u00e5 det som de sj\u00e4lva vill.<\/em><\/p>\n

Ingredienser:<\/strong><\/p>\n

6 portioner<\/p>\n

4 mor\u00f6tter, strimlade eller rivna
\n2 st\u00e4nger salladsl\u00f6k, tunt skivade
\n1 gurka, strimlad
\n2 avokado i bitar
\n180 g b\u00f6ngroddar
\n1 lime i klyftor
\n60 g spenat
\n1 f\u00e4rdiggrillad kyckling, g\u00e4rna svensk
\nekologisk kyckling
\n100 g cashewn\u00f6tter
\n1 kruka koriander
\n1 kruka thaibasilika
\n36 rispapper<\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:\u00a0<\/strong>
\n1. L\u00e4gg alla gr\u00f6nsaker i sm\u00e5 sk\u00e5lar.
\n2. L\u00e4gg kycklingen p\u00e5 en sk\u00e4rbr\u00e4da.
\n3. Rosta cashewn\u00f6tterna i en torr stekpanna
\noch l\u00e4gg i en sk\u00e5l.
\n4. St\u00e4ll allt p\u00e5 bordet och kryddorna i varsin
\nkruka.
\n5. St\u00e4ll en rund form med ljummet vatten
\np\u00e5 bordet, d\u00e4ri doppar man rispappret
\ni 30\u201360 sekunder s\u00e5 det blir mjukt. Ett
\npapper i taget.
\n6. Fyll med det du tycker om och rulla ihop,
\ndippa och \u00e4t.<\/p>\n

Tips! Jessicas Favoritdipp!<\/em><\/p>\n

Den godaste dippen jag vet. Passar ocks\u00e5<\/em>
\nj\u00e4ttebra till dumplings och som salladsdressing.<\/em>
\nAntingen doppar du rullarna i<\/em>
\ndenna eller s\u00e5 h\u00e4ller du ett par teskedar i<\/em>
\nrullen innan du rullar ihop.<\/em>
\n\u00be dl ljus soja<\/em><\/strong>
\n3 msk risvin\u00e4ger<\/em><\/strong>
\n1 tsk honung<\/em><\/strong>
\n1 msk f\u00e4rskriven ingef\u00e4ra<\/em><\/strong>
\n1 riven vitl\u00f6ksklyfta<\/em><\/strong>
\n1 msk sesamolja<\/em><\/strong>
\n1 krm chiliflakes<\/em><\/strong><\/p>\n

Blanda samman alla ingredienser i en sk\u00e5l.<\/p>\n

Jessica Frej<\/a><\/p>\n

Jessica slog igenom i tv-rutan med sin f\u00e4rgstarka personlighet och fantastiska matlagning redan 2011 n\u00e4r hon medverkade i TV4:s f\u00f6rsta s\u00e4song av Sveriges M\u00e4sterkock. Hon har gett ut flera b\u00f6cker om bakning och \u00e4r flitigt som g\u00e4stkock i TV4 Nyhetsmorgon och \u00e4r just nu aktuell med sin kokbok Fest p\u00e5 30 minuter. Under Kocken tipsar kommer vi dela med oss av Jessicas <\/a>festtips och smarriga recept som inspirerar till fest.<\/p>\n

Jessica \u00e4r just nu aktuell med sin kokbok Fest p\u00e5 30 minuter. Under Kocken tipsar kommer vi dela med oss av smarriga recept som inspirerar till fest.<\/p><\/div>\n

Utges av: BONNIER FAKTA
\nFoto: Johanna \u00c5kerberg Kassel<\/p>\n

 <\/p>\n

 <\/p>\n