{"id":13820,"date":"2017-09-20T10:47:00","date_gmt":"2017-09-20T08:47:00","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/?p=13820"},"modified":"2020-06-13T16:50:21","modified_gmt":"2020-06-13T14:50:21","slug":"rabiff-av-jessica-frej","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/rabiff-av-jessica-frej\/","title":{"rendered":"R\u00e5biff av Jessica Frej"},"content":{"rendered":"

Foto: Johanna \u00c5kerberg Kassel<\/p><\/div>\n

F\u00f6r mig som f\u00f6r m\u00e5nga andra tog det sin lilla tid innan jag f\u00f6rstod varf\u00f6r man skulle vilja \u00e4ta r\u00e5tt k\u00f6tt. Men n\u00e4r man v\u00e4l pr\u00f6vat, s\u00e5 \u00e4r man fast. Se till att du har fint magert oxk\u00f6tt, till exempel innanl\u00e5r eller flankstek om du vill ha mycket k\u00f6ttsmak. Rostas eller oxfil\u00e9 om du vill ha mildare k\u00f6ttsmak. R\u00e5biff \u00e4r bland det b\u00e4sta som finns och d\u00e4rf\u00f6r bjuder jag p\u00e5 tv\u00e5 varianter, den ena en mer klassisk r\u00e5biff och den andra min personliga favorit med inspiration fr\u00e5n Italien. L\u00e5t fantasin fl\u00f6da, det finns m\u00e5nga s\u00e4tt att g\u00f6ra r\u00e5biff p\u00e5.<\/em><\/p>\n

R\u00e5biff<\/strong><\/em><\/p>\n

6 portioner<\/p>\n

800 g nymalet oxk\u00f6tt
\nAlt. 1 \u2013 Klassiska tillbeh\u00f6r
\n6 \u00e4ggulor (vitorna kan du spara i frysen till
\nn\u00e4sta g\u00e5ng det \u00e4r dags f\u00f6r mar\u00e4nger)
\n6 msk kapris
\n1 finhackad r\u00f6dl\u00f6k
\n6 msk f\u00e4rskriven pepparrot
\n6 msk dijonsenap
\n2 dl inlagd t\u00e4rnad r\u00f6dbeta
\nflingsalt
\nnymalen svartpeppar<\/p>\n

Alt. 2 \u2013 Inspiration fr\u00e5n Italien
\n100 g parmesan
\n2 dl majonn\u00e4s
\n1 tsk tryffelolja
\n50 g pinjen\u00f6tter
\n\u00bd kruka f\u00e4rsk timjan
\n35 g m\u00e2chesallad
\n1 burk strimlade soltorkade tomater i olja
\n(200 g)
\nnymalen svartpeppar
\nflingsalt<\/p>\n

Alt. 1 servering
\n1. Forma f\u00e4rsen till sex runda l\u00f6st packade
\nbiffar och l\u00e4gg p\u00e5 varsin tallrik.
\n2. G\u00f6r en f\u00f6rdjupning i mitten och placera
\n\u00e4ggulan d\u00e4r.
\n3. L\u00e4gg de andra tillbeh\u00f6ren i sm\u00e5 h\u00f6gar runt
\nom. Placera pepparkvarn och salt p\u00e5 bordet.
\nServera!<\/p>\n

Alt. 2 servering
\n1. Riv eller hyvla parmesanen grovt. Blanda
\nmajonn\u00e4s och tryffelolja.
\n2. Rosta pinjen\u00f6tterna i en torr stekpanna tills
\nde \u00e4r gyllenbruna.
\n3. Plocka timjanbladen fr\u00e5n stj\u00e4lkarna.
\n4. Sprid ut k\u00f6ttet p\u00e5 ett stort serveringsfat,
\neller p\u00e5 sex portionstallrikar som p\u00e5 bilden.
\n5. Str\u00f6 \u00f6ver parmesanosten. Klicka ut
\nmajonn\u00e4sen i teskedsstora klickar.
\n6. Str\u00f6 \u00f6ver pinjen\u00f6tter, timjan, m\u00e2chesallad
\noch soltorkade tomater. Salta och peppra.
\nServera!<\/p>\n

Tips: Det \u00e4r v\u00e4ldigt viktigt att k\u00f6ttet \u00e4r
\nnymalet, antingen maler du sj\u00e4lv eller ber
\ndem g\u00f6ra det i butiken d\u00e4r du handlar. Det \u00e4r
\nocks\u00e5 viktigt att det ligger kallt till precis f\u00f6re
\nservering.<\/p>\n

Jessica slog igenom i tv-rutan med sin f\u00e4rgstarka personlighet och fantastiska matlagning redan 2011 n\u00e4r hon medverkade i TV4:s f\u00f6rsta s\u00e4song av Sveriges M\u00e4sterkock. Hon har gett ut flera b\u00f6cker om bakning och \u00e4r flitigt som g\u00e4stkock i TV4 Nyhetsmorgon och \u00e4r just nu aktuell med sin kokbok Fest p\u00e5 30 minuter. Under Kocken tipsar kommer Jessica<\/a> dela med sig av festtips och smarriga recept som inspirerar till fest.<\/p>\n

“Det \u00e4r dags att b\u00f6rja umg\u00e5s mer, oftare, h\u00e4rligare, roligare och godare! Dags f\u00f6r fest! Fest \u00e4r<\/em>
\nbland det b\u00e4sta jag vet. F\u00f6r mig \u00e4r det mycket som \u00e4r fest, en middag med kompisarna, en after work <\/em>
\neller en fredagskv\u00e4ll med myskl\u00e4der och massor med god mat. Och s\u00e5klart det solklara \u2013 musik, dans,<\/em>
\ndrinkar, asgarv och glittriga kl\u00e4nningar. Jag vill med den h\u00e4r boken inspirera fler till att bli b\u00e4st p\u00e5 fest!”<\/em><\/p>\n

Jessica Frej<\/em><\/a><\/p>\n

Jessica \u00e4r just nu aktuell med sin kokbok Fest p\u00e5 30 minuter. Under Kocken tipsar kommer vi dela med oss av smarriga recept som inspirerar till fest.<\/p><\/div>\n

Utges av: BONNIER FAKTA
\nFoto: Johanna \u00c5kerberg Kassel<\/p>\n