{"id":13582,"date":"2017-01-30T23:37:52","date_gmt":"2017-01-30T22:37:52","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/?p=13582"},"modified":"2020-06-13T13:19:33","modified_gmt":"2020-06-13T11:19:33","slug":"vilarnau-brut-nature-organic","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/vilarnau-brut-nature-organic\/","title":{"rendered":"Vilarnau Brut Nature Organic"},"content":{"rendered":"

 \"vilarnau_obn\"<\/p>\n

Brut Nature tycker jag \u00e4r sp\u00e4nnande f\u00f6r generellt borde alla Brut Nature vara alltf\u00f6r sura f\u00f6r att vara njutbara d\u00e5 Nature (eller Zero-dosage) inneb\u00e4r att det inte tillf\u00f6rts n\u00e5gon dosage.<\/em><\/p>\n

Dosage \u00e4r den m\u00e4ngd s\u00f6tat vin som tillf\u00f6rs alla mousserande viner efter en tids vila p\u00e5 flaska f\u00f6r att mjuka upp syran. Dosage \u00e4r mer eller mindre en n\u00f6dv\u00e4ndighet f\u00f6r att f\u00e5 till ett njutbart vin.<\/p>\n

Sp\u00e4nningen ligger i att det numer finns ett brett urval av Brut Nature som inte bara \u00e4r drickbara utan \u00e4ven njutbara.
\nDet som m\u00f6ter mig i Vilarnaus Nature \u00e4r en v\u00e4lbalanserad p\u00e4ronstinn historia. Inga bubblor som tar \u00f6verhand och heller ingen n\u00e4mnv\u00e4rd syra som biter till i mungiporna. Det \u00e4r n\u00e4stan s\u00e5 man tar upp flaskan och tittar en g\u00e5ng extra p\u00e5 etiketten f\u00f6r att f\u00f6rs\u00e4kra sig om att det \u00e4r en Nature man dricker. Den n\u00e4rvarande tonen av murkenhet som jag ofta kan uppleva i Cava finns det knappt n\u00e5t sp\u00e5r av heller, men det \u00e4r kanske inte s\u00e5 konstigt n\u00e4r det \u00e4r en produkt fr\u00e5n Spaniens kanske anrikaste vinproducerande familj som ligger bakom hantverket. Familjen Vilarnau slog ned sina bop\u00e5lar i Pened\u00e9s, v\u00e4ster om Barcelona, redan p\u00e5 1300-talet och sedan 1949 har dom producerat och s\u00e5lt Cava av h\u00f6gsta klass.<\/p>\n

Sedan 2016 \u00e4r Vilarnau certifierad f\u00f6r ekologisk produktion, och detta omfattar samtliga ving\u00e5rdar. Detta betyder att 100% av vinerna fr\u00e5n Vilarnau i framtiden kommer att vara ekologiska, n\u00e4r 2016 \u00e5rs sk\u00f6rd blivit f\u00e4rdigt vin som tappas p\u00e5 flaska. Inga kemiska bek\u00e4mpningsmedel och ingen konstg\u00f6dsel anv\u00e4nds allts\u00e5 i ving\u00e5rdarna.<\/p>\n

Det h\u00e4r smakfulla hantverket kommer att finnas tillg\u00e4nglig p\u00e5 Systembolaget fr\u00e5n 1\/12 och f\u00f6r \u00f6verkomliga 79 kr kan en flaska bli din. Artikelnr: 7731<\/p>\n

Peter Bedoire
\nMat & Dryck Mygate Magazine<\/a>
\nRestaurangchef NOGA matstudio<\/p>\n