Wayne’s Coffee första svenska kafékedja med ekologisk baristamjölk
Svensk kaféhistoria skrivs när Wayne’s Coffee helt övergår till att servera latte, cappuccino och macchiato med ekologisk baristamjölk.
– Det kommer garanterat göra skillnad eftersom vi årligen har cirka 14,5 miljoner besök i kaféerna, säger Mats Hörnell, Sverigechef för Wayne’s Coffee.
Wayne’s Coffee har cirka 40 000 kafégäster varje dag över hela landet. Nu kan de dricka kaffe med ekologiska baristamjölken Latte Art från Arla – en produkt som det årligen skummas och värms ett ton av i Wayne’s kaféer.
– Det talas om en milstolpe i svensk kaféhistoria och det är givetvis avgörande för att vi ska kunna fika mer ekologiskt. För Wayne’s är förändringen efterlängtad och självklar, som ett av stegen till att kunna erbjuda våra gäster en bättre kaféupplevelse, säger Mats Hörnell.
Tidigare i år offentliggjorde KRAV att Wayne’s Coffee blir Sveriges första KRAV-certifierade kafékedja. Bytet till ekologisk baristamjölk innebär ytterligare ett steg i arbetet med att kunna erbjuda ännu bättre råvaror och utöka det ekologiska sortimentet.
– Vi vill stärka erbjudandet till våra befintliga gäster och förstås attrahera nya besök på befintliga och nya marknadsplatser. Det sker dels genom att dubbla antalet kaféer i Sverige de kommande åren, men även genom att utveckla sortimentet och kaféupplevelsen. Därför kommer vi att erbjuda flest eko- och KRAV-produkter av kedjorna på den svenska kafémarknaden, säger Mats Hörnell.
arla barista baristamjölk eko Eko-produkter ekologisk ekologisk baristamjölk ekologiskt fastfood & café franchise kafémarknaden kaffe krav KRAV-produkter Latte Art mat & dryck Mats Hörnell mjölk mjölkbönder svensk mjölk Wayne's Coffee