
Mat & Dryck
VIETNAMESISKA VÅRRULLAR MED RÄKOR
Vietnamesiska vårrullar gör du på blötlagda rispapper, bara att rulla ihop och äta direkt. Servera gärna som mingelmat med olika dippsåser.
Ingredienser:
Receptet gäller för 12 st
- 50 g glasnudlar
- 12 ark rispapper
- 1 morot
- ½ purjolök
- ½ gurka
- 100 g skalade räkor
- 2 msk hackad färsk koriande
Gör så här:
Koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj kallt och låt rinna av. Skala moroten. Skölj purjolöken. Strimla morot, purjolök och gurka. Blötlägg rispappersarken ett i taget ca 1 min och lägg på en skärbräda. Lägg på glasnudlar, grönsaker, purjolök, räkor och koriander. Rulla ihop till tajta rullar och ställ kallt.
Blanda smetana med soja. Kärna ur och hacka chilin. Pressa vitlöksklyftan. Lös upp sockret i fisksåsen och limesaften. Tillsätt chili och vitlök.
Kommentarer