
Vem får din första matlåda – Cookfortheplanet

Dagens tips så här i dessa tider är värmande och stort då kulturchef Anders Uddén från Söderhamn väcker intresse inom flera genre i matväg.

Anders Uddén har ett stort intresse för mat och inte bara att äta maten utan även att laga den samt värna om miljön ansvarsfullt och hållbart. Anders säger själv att han tänkte att det skulle vara kul att få igång lite leveranser av mat som blir över till människor som behöver!
– Allt för många vet inte hur man lagar vanligt enkelt käk och äter därför en massa skräp. Vi på Mygate Magazine håller självfallet med och hoppas detta kan få ringar på vattnet. – Det hela kokade ner likt en bra fond till mitt splitter nya sociala projekt #cookfortheplanet! Idén är enkel; du som lagar mat och tar ansvar för att ge dig själv och dina närmaste god och hälsosamt käk har förmodligen lite rester över efter varje måltid.
Min idé är då att du ger ”matlådan” till någon som behöver ett bra mål mat! Vem du väljer är ditt beslut, men om du samtidigt ta en blid på maten/lådan/personen och taggar med #cookfortheplanet eller publicerar vår facebook-sida eller på Instagram med samma tagg så kommer vi att sätta igång något stort, det är jag övertygad om!
Vi som lagar mat från grunden, med bra råvaror, lokala råvaror och delar med oss av den gör en insats för hälsa, miljön, livskvalitet och hållbarhet.
Nu kör vi, vem får din första matlåda?
Majs Keller
Matinspiratör Mygate Magazine
Majs Keller delar med sig av restaurangtips, recenserar mat från olika restauranger och bjuder på smarriga recept.
Frågor kring samarbeten eller om ni är intresserade av att vi skall recensera en ny produkt inom mat och dryck som skall lanseras. Kontakta Nathalie Bergström på nathalie.bergstrom@mygatemagazine.se