
Julbak & Julmat
VEGETARISK JANSSON
En krämig och god jansson där vi ersatt anjovisen med syrlig syltlök. En ny klassiker på julbordet.
4 portioner
Ingredienser
- 1 rödlök
- 50 g Arla® Svenskt Smör
- 750 g mjölig potatis
- 1 dl syltlök
- ½ tsk kryddpeppar
- 1 lagerblad
- 1 tsk salt
- 2 dl Arla® vispgrädde
- 1 dl Arla® mjölk
- 1 msk ströbröd
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200°. Skala och skär löken i tunna skivor eller klyftor. Fräs dem mjuka i lite smör i en stekpanna. Skala potatisen och skär den i tunna strimlor. Skär syltlöken i bitar. Stöt kryddpeppar och lagerblad i en mortel och blanda med salt. Varva potatis, lök, syltlök, peppar, lagerblad och salt i en ugnssäker form. Häll på grädde och mjölk. Strö över ströbröd och klicka på resten av smöret. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 min.
Kommentarer