Laga vegansk pizza
Vegansk pizza bianco verde
En pizza är aldrig fel! Den här Pizza biancon är helt vegansk och passar de allra flesta. Topping av zucchini, marinerad gurka och pepparrot.
2 portioner 45 min
INGREDIENSER
1 st | Vegansk pizzabotten |
2 dl | Valio Oddlygood® Dream Fraiche |
½ dl | Bladpersilja, hackad |
½ st | Citron |
150 g | Valio Oddlygood® Veggie grated mozzarella flavoured |
½ st | Gurka |
½ dl | Äppelcidervinäger |
1 msk | Honung |
½ st | Zucchini |
1 st | Vitlöksklyfta |
1 msk | Rosmarin, hackad |
1 krm | Salt |
1 msk | Olivolja |
30 g | Pepparrot |
GÖR SÅ HÄR
Värm ugnen till 225 C. Lägg ut en kavlad pizzadeg på en ugnsplåt. Blanda dream fraichen med persiljan och det finrivna yttersta skalet från citronen.
Bred ut fraicheblandningen på pizzabottnen och strö på mozzarella flavoured. Ugnsbaka i ca 15 minuter tills botten är krispig och pizzan fått lite färg.
Blanda äppelcidervinägern med honungen. Skala och skiva ner gurkan och låt den marinera tills pizzan bakat klart. Häll därefter bort lagen.
Skiva zucchinin och finhacka eller riv vitlöken. Blanda zucchinin med vitlöken, rosmarin, lite salt och olivolja.
Värm en grill- eller stekpanna till högsta temperatur. Grilla eller stek zucchiniskivorna ca 3 minuter på varje sida till fin färg.
När pizzan bakat klart, toppa pizzan med zucchinin och gurkan. Riv över pepparrot och toppa med lite småbladig sallad. Avsluta med att ringla över lite olivolja och krydda med flingsalt och svartpeppar.
Servera varm!