
Tapas och grillad färsk fisk favoriter på utlandssemestern

Foto: Matina Tsogas, Ving
En viktig del av semesterresan är att ta del av det aktuella landets matkultur. Tapastrenden som just nu är stor i Sverige märks även när vi reser utomlands. Spanska tapas ligger i topp när vi får välja bland internationella maträtter, det visar Vings undersökning Resepanelen där 6 300 personer svarat på frågor om semestervanor.
– Mat är en viktig del av semesterupplevelsen och att gå ut och äta är en lyx som många unnar sig under semestern. Att prova på lokala rätter är inte bara gott utan är också ett bra sätt att lära känna ett land och en kultur, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.
Matfavoriter på semesterresan (Tre svarsalternativ möjliga)
1. Spanska tapas
2. Grillad färsk fisk
3. Grekisk tzatziki
4. Skaldjur
5. Kötträtter
6. Souvlaki
7. Pastarätter
8. Meze
9. Halloumi
10. Kycklingrätter
Om Resepanelen: Resepanelen är en kanal mellan reseintresserade och semesterarrangören Ving. Det är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Att vara med är frivilligt och helt kostnadsfritt, och man kan när som helst lämna panelen. 6 300 personer som är medlemmar hos Ving har svarat på frågor om res- och semestervanor. Urvalet är ett s.k. bekvämlighetsurval och de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät.