
Peter Bedoire Matredaktör
Sting! Krydda! Karibien! – Peter Bedoire tipsar om tillbehör till grillningen
Vi är mitt i högvärmen och vi behöver mat som passar. Sting! Krydda!
Karibien! Jag blandade ihop härliga kryddor och drog över dom på två
hela kycklingar som fick ligga och goffa till sig ordentligt i
grillvärmen och penslade, penslade, och penslade. Körde en salsasallad
på mango, chili, koriander, och lime till – helt underbart! Vad passar
bättre än Jamaicansk öl? -Inget!
Red Stripe (art.#1531 på Systemet) 13: 90 kr
Kryddmix till en kyckling:
Paprika 1/2 msk
Chilipulver 1/2 msk
Vitlök 1 pressad klyfta
Cayenne 1/2 tsk
Gurkmeja 1 tsk
Salt 1/2 msk
Peppar 1/2 msk
Selleri 1/2 msk
Mejram 1/2 msk
Kanel 1/2 msk
Limesaft från en lime
Honung 1 msk
Olja 2 dl
Vatten 1 dl
Pensla under hela grillningen!
Cevichesallad:
blanda ihop:
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 dl limejuice
1 dl citronjuice
2 krm salt
1 krm peppar
och vänd ner:
200g räkor
2 tärnad avocado
2 tunt skivad salladslök
1 dl hackad koriander
2 dl tärnad mango
Rostade rotfrukter/potatis & sallad till grillat är överlag oslagbar.
Grilla! Ät! Drick! Njut!
Peter Bedoire
Mat- & dryckesredaktör Mygate Magazine
Restaurangchef NOGA Matstudio