En klassiker i ny tappning. Fungerar utmärkt som både förrätt och tillbehör till varmrätten
SPARRIS MED POCHERAT ÄGG OCH HOLLANDAISE NOISETTE
En klassiker i ny tappning. Fungerar utmärkt som både förrätt och tillbehör till varmrätten. Med brynt smör får hollandaisen en nötig smak.
Ingredienser:
6-8 portioner
- 1 kg gröna sparrisar
- 8 ägg
- 1 tsk salt
- 2 msk ättiksprit 12%
- skalet av 1 citron
- 1 dl hackade rostade hasselnötter
- 1 dl plockad körvel
Hollandaise:
- 400 g Arla® Svenskt Smör
- 6 äggulor
- 4 msk vatten
- 2 msk pressad citron
- 2 krm salt
Gör så här:
Börja med såsen. Bryn smöret i en kastrull, häll av och låt svalna något. Vispa äggulor, vatten och citronsaft på medelvärme till en temperatur på ca 65°. Dra av från värmen. Droppa ner smöret lite i taget under ständig vispning. Smaka av med salt. Knäck äggen och häll ner i kokande saltat vatten med ättika. Låt sjuda ca 4 min. Ta upp äggen med en hålslev och lägg på ett fat. Ta bort den nedre hårda delen på sparrisen. Koka ca 2 min i lättsaltat vatten. Lägg upp direkt på fat. Klicka såsen på sparrisen, toppa med äggen, citronskal, nötter och körvel.