
Sofija Torebo Strindlund representerar Sverige i Cono Surs internationella matbloggstävling
I månader har Sveriges främsta matbloggare tävlat för att få chansen att representera sitt land i Cono Surs årliga matbloggtävling. Nu är det klart att Sofija Torebo Strindlund den 13 november reser till finalen i Paris för att tävla mot matbloggare från bland annat Japan och USA. Sofija tävlar där med receptet Grillad ryggbiff med wasabi-bearnaise, parmesanfries och sojaslungade gröna bönor och driver till vardags bloggen http://ihuvudetpa.elvaelva.se
För tredje året i rad arrangerar den chilenska vinproducenten Cono Sur Winery sin stora matbloggtävling som i år är större än någonsin. Matbloggare från USA, Japan, Chile, Irland, Kanada och Sverige har tävlat i sitt hemland genom att skapa och laga upp ett recept som ska passa till ett av vinerna Cono Sur Organic Cabernet Sauvignon/Carmenere eller Cono Sur Organic Chardonnay.
Efter detta skedde en omröstning på http://bloggercompetition.conosur.com där allmänheten fått rösta på sitt favoritrecept. De tre recept från varje land som fick flest röster kom till semifinal där den chilenska mästerkocken Christopher Carpentier lagade upp alla recept och valde ut en vinnande rätt från varje land som nu gått till final. Sverige kommer där att representeras av Sofija Torebo Strindlund som tävlar med sitt recept Grillad ryggbiff med wasabi-bearnaise, parmesanfries och sojaslungade gröna bönor.
Finalen går av stapeln i Paris den 13 november. Där ställs Sofija mot mat- och vinbloggare från Irland, Chile, Japan, Kanada och USA. Där ska de laga sin rätt och vinnaren utses av en jury bestående av bland annat Cono Surs VD och chefsvinmakare Adolfo Hurtado och mästerkocken Christopher Carpentier. I potten ligger en resa till Chile med besök på Cono Surs vinerier och vingårdar.
Semifinalisterna från Sverige var:
Sofija Torebo Strindlund
Grillad ryggbiff med wasabi-bearnaise, parmesanfries och sojaslungade gröna bönor – http://ihuvudetpa.elvaelva.se/ (vidare till final i Paris)
Se det vinnande receptet här –http://bloggercompetition.conosur.com/index.php/recipes/detail/id/66
Karin Walker
Lammracks med svartvinbärssås, krossad potatis med chèvre och nässlor, kålrabbisallad med körvel och rödbetschips – http://chiliconkarin.blogg.se/
Jimmie Göransson
Rimmad torskrygg, rödbeta, rödbetsjuice, fänkålsolja, gransirap och citron cest – www.snobiety.se
Förra året tog sig svenska Anna Demirian hela vägen till Paris tack vare sin fantastiskt goda rätt Helgrillad röding toppad med aprikossmör på krispig grönsakssallad.
Anna driver bloggen ” Kitchen of Anna”.