Julmat & Julbak
Skärgårdssill
Skärgårdssill går snabbt att lägga in och blir väldigt god. Crème fraiche, gräslök och stenbitsrom sätter smak på den här goda inläggningen.
Ingredienser:
8 portioner
- 2 förpackningar 5-minuterssill à 420 g
- 2 dl Arla Köket® crème fraiche
- 2 dl majonnäs
- rivet skal och saft av 1⁄2 citron
- 1⁄2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 dl hackad dill
- 1⁄2 dl hackad gräslök
- 1 dl röd stenbitsrom
Gör så här:
Häll av sillen och skölj i kallt vatten. Skär sillen i ca 1 cm tjocka bitar. Blanda samman övriga ingredienser i en bunke. Vänd försiktigt ner sillen i röran. Häll i en ren glasburk, låt stå minst 1 tim innan servering. Servera gärna med kokt potatis och ägg.