Matcha mat & dryck
SESAMMARINERAD LAX I SALLADSDOLME MED SJÖGRÄSSALLAD OCH CHILIDIPP
Vintips: El Coto Blanco
4 pers
- Dolme
- 4 stora blad av isbergssallad
- 300 g laxfilé, skuren i sneda, 0,5 cm tjocka skivor
Marinad
- 1 msk svarta sesamfrön
- 1 msk sesamolja
- 4 msk soja
- 2 cm färsk ingefära, skalad och skivad
Nudelsallad
- 2 dl blötlagda glasnudlar, avrunna
- 1 dl torkat, strimlat sjögräs (nori)
Chilidipp
- 1 dl majonnäs
- 2 msk sweet chilisås
- Till serveringen: Sojasås, 2 avocado, delade i mindre bitar
Skölj ett huvud av isbergssallad. Välj ut fyra, stora, fina blad. Blanda soja med sesamolja, frön och ingefäran. Marinera laxskivorna i hälften av marinaden. I en annan skål blandas marinaden med ingredienserna till nudelsalladen. Låt stå och dra ca 5 minuter. Fördela den skivade, marinerade laxen och nudelsalladen i ”skålarna” av isbergssallad. Garnera med avokado. Blanda ingredienserna till chilidippen. Servera med soja.