
Semifinalsjuryn klar för Årets Kock 2017

Foto: Linda Prieditis
Det är en namnkunnig samling kockar som ska avgöra Årets Kock 2017 – SM i professionell matlagning. Semifinalen avgörs den 23 november 2016 i Helsingborg. Juryn för Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling består av följande personer:
Stefano Catenacci , hovtraktör Operakällaren
Jonas Dahlbom , Årets Kock 1996, Gröna Lund
Fredrik Eriksson (juryns ordförande), Å r ets Kock 1987, Långbro Värdshus och Restaurang Asplund
Sayan Isaksson , Esperanto
Stefan Karlsson , Årets Kock 1995, SK Mat & Människor och Götaplatsgruppen
Henrik Norström , Lux restauranger
Tom Sjöstedt , Årets Kock 2008, Lilla Ego
Peter J Skogström , Årets Kock 2006, Mat & Vin Slottsparken och Smarta kök by P&P
Paul Svensson , Fotografiskas restaurang
Malin Söderström , Moderna museet och Restaurang Hjerta
Håkan Thörnström , Thörnströms kök
Sandor Szilagyi , Arla Foods, Key Account Manager
Hans Ramel , LRF, nötköttsföretagare Övedskloster
Metodjury:
Ulrika Brydling , Brydlings
I semifinalen tävlar 18 kockar med det recept de skickat in i samband med sin anmälan till Årets Kock 2017. Tävlanden ska presentera rätten på samma sätt som i inskickat tävlingsbidrag. Totalt gör sedan åtta kockar upp om titeln Årets Kock 2017 den 2 februari i Malmö Arena.