
Kocken tipsar Linnea Johansson
Salad-in-a-jar av Linnea Johansson
”Salad-in-a-Jar” skräddarsys enkelt med dina favoritgrönsaker och vegetariska eller veganska produkter. Allt komponeras i en glasburk för enkel förvaring och som är smidig att ta med som lunchlåda.
Lager 1: Valfri dressing, mellan 1-4 msk beroende på salladens storlek,
t.ex. green goddess-dressingen nedan.
Lager 2: Hårdare grönsaker som morötter, paprika och kål. Sådant
som kan smaka gott om det får marinera ett tag.
Lager 3: Quinoa, pasta, ris eller dylikt
Lager 4: Mjukare grönsaker som avokado, tomat eller frukt
Lager 5: Nötter och frön
Lager 6: Valfria salladsblad
Lager 7: Hälsans Kök soja nuggets
Dressing: Mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare med
kniv. Smaka av med salt och peppar.
Servering: Ta ut soja nuggets och värm enligt instruktion. Sätt på
locket igen och skaka burken så att dressingen blandas med grönsakerna.
Ät direkt ur burken eller hälla upp på en tallrik. Dig in!
Green goddess-dressing
• 1 mogen avokado
• 3 msk vitvinsvinäger
• 3/4 dl olivolja
• 1/2 vitlöksklyfta, skalad och
hackad
• 1 msk agave
• 1 tsk citronsaft
• 3 msk hackad persilja
• 2 msk hackad dragon
• 3 msk hackad gräslök
• 1 schalottenlök, skalad och
hackad
• salt och peppa
Mer om Linnea:
Kändiskock, matkreatör, festfixare, kokboksförfattare och matskribent. Den mångfacetterade göteborgsfödda Brooklynbon har blivit en internationell matprofil och syns på tv och i tidningar, både i USA och Sverige. Hon har lagat mat både i Nyhetsmorgon och The Today Show och festfixat Grammisgalan. Linnea brinner för trendig, enkel och hälsosam matlagning, alltid med en skandinavisk touch. Nu bloggar hon främst på Elle mat & vin och fyller sitt instagramflöde med hälsosamma, goda och trendiga recept.
Mer om Hälsans Kök:
Hälsans Kök har producerat välsmakande vegetariska rätter i mer än 46 år. Hela tiden med en passion för mat och med målet att förse sina konsumenter med nya och goda köttfria alternativ och erbjuder goda, lättlagade vegetariska rätter.