Recept
Revbensspjäll – en klassiker på julbordet
Revbensspjäll är alltid gott till jul och är en riktig klassiker på julbordet och kan med fördel tillagas dagen innan och sedan värmas strax före servering. Pensla gärna lite honung på revbensspjällen när de ska värmas.
Ingredienser
4 portioner
- 1 kg tjockskurna revbensspjäll
Kryddblandning:
- 2 msk Arla® Smör-&rapsolja
- 1 1⁄3 msk kinesisk soja
- 1⁄3 tsk salt
- 1 1⁄3 krm svartpeppar
- 2⁄3 tsk malen ingefära
Såhär lagar du receptet:
Sätt ugnen på 175°. Rör ihop kryddblandningen och pensla köttet runtom. Lägg det i en ugnssäker form med bensidan upp. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Vänd köttet och stek ytterligare 1 tim. Pensla ev med köttsaft från formen. Skär köttet efter benen och servera