
Majs Keller – Matinspiratör
Restaurang Printz
Vi har besökt Restaurang Printz. Vilken service och omhändertagande från personal. Här känner du dig sedd och behövd som gäst. Maten smakade utsökt och atmosfären är perfekt. Tack!
Printz startades kring en enkel idé: Folk blir glada av korv, särskilt i kombination med öl. Korv och öl kräver ett involverat hantverk. Samtidigt är processen tillgänglig – alla med ett genuint intresse kan lära sig att stoppa korv och brygga öl. Därför ville vi skapa en plats som handlar om att smaka, prova och lära sig mer om dessa två delikatesser.
Vill du få en bredare upplevelse av Printz dryckessortiment erbjuder vi öl- och vinprovningar. En vinsommelier sätter ihop en intressant lista utifrån era egna önskemål och presenterar ölsorternas historia och tillverkning medan ni smakar.
Under våra kurser i korvstoppning får du och ditt sällskap prova att stoppa korv under handledning av korvmästare Martin Friberg. Det blir också föreläsningar som besvarar frågor kring hantverket och beskriver hur man gör en korv av hög kvalitet.
Printz ligger i Mall of Scandinavia i Arenastaden. Restaurangens 560 kvm erbjuder 175 sittplatser inne (350 vid mingelevent) och en stor uteservering om 140 kvm med ytterligare 75 platser.
PRINTZ DRIVS AV:
Fredrik Malmstedt, Köksmästare
Fredrik är uppväxt i Arvika i de värmländska skogarna. Efter restaurangskola flyttade han ner till Göteborg och började arbeta på Sjömagasinet hos Leif Mannerström. Han har också arbetat som Souschef på 1-stjärniga ”Richard Corrigan @ Lindsay House” i London. Han har arbetat hos Charlie Trotter i Chicago. Som kökschef på Svenska Ambassaden i Rom, samt på välkända restauranger i Stockholm som Vassa Eggen & Eriks och som kökschef på anrika Ulriksdals Wärdshus. Fredrik var medlem i den Svenska Kocklandslaget i fem år.
Martin Friberg, Korvmästare
Hantverk och tradition ligger Martin varmt om hjärtat. Han har alltid vetat att han skulle arbeta med mat. Det har han också gjort; bland annat som köksmästare på restaurang Spetsen i Bonniers Konsthall och på Carl Michael på Djurgården samt som kock på Bro Hof Lux. I kombination med ett intresse för smaker och kryddningar är Martin den självklara korvmästaren.
Ricard Constantinou, Initiativtagare
Ricards korvpassion väcktes när han 2006 öppnade anrika Carl Michael på Djurgården. Ricard är även grundare till Panini Internazionale samt initiativtagare till och ägare av K25 på Kungsgatan, Sveriges första mat- och restauranghall. Han startade sitt första företag som 16-åring.
Majs Keller
Matinspiratör Mygate Magazine
redaktionen@mygatemagazine.se
Följ Majs här för recept, matinspiration och restaurangrecensioner.