
Mat & Dryck
QUINOA MED RÖDBETOR OCH ÄDELOST
Rödbetorna färgar quinoan röd och ger balans till den salta osten. Salladen är god till kyckling, lamm och halloumi.
Ingredienser:
Antal portioner 4
- 600 g rödbetor
- 2 dl quinoa
- 5 dl grönsaksbuljong
- ½ rödlök
- 140 g Kvibille® ädel
- 2 dl Arla® gräddfil
- 50 g saltrostad mandel
- 75 g rucola
- 2 msk olivolja
Gör så här:
Skala och skär rödbetorna i små bitar. Koka quinoa och rödbetor i buljong ca 15 min. Skala och skiva löken tunt. Riv halva osten och blanda med gräddfilen. Hacka mandlarna grovt. Blanda quinoa, lök och rucola på ett stort fat. Smula över resten av osten och toppa med mandel. Servera med gräddfilen.
Kommentarer