{"id":3779,"date":"2015-09-11T23:23:45","date_gmt":"2015-09-11T21:23:45","guid":{"rendered":"http:\/\/mygatemagazine.se\/priscilla\/?p=3779"},"modified":"2015-09-12T01:04:47","modified_gmt":"2015-09-11T23:04:47","slug":"fredag-vin-rodbetor-och-soffhang","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/mygatemagazine.se\/priscilla\/2015\/09\/11\/fredag-vin-rodbetor-och-soffhang\/","title":{"rendered":"Fredag, Vin, r\u00f6dbetor och soffh\u00e4ng"},"content":{"rendered":"

\u00c4ntligen fredag, har blandade k\u00e4nslor \u00f6ver veckan som varit, den har varit l\u00e5ngdragen men \u00e4nd\u00e5 p\u00e5 n\u00e5got vis g\u00e5tt ganska snabbt.<\/p>\n

 <\/p>\n

Jag har b\u00e5de haft mina mammadagar men \u00e4nd\u00e5 hunnit att jobba lika m\u00e5nga timmar som en hel arbetsvecka f\u00f6r andra p\u00e5 bara tv\u00e5 dygn.<\/p>\n

 <\/p>\n

Vi k\u00f6rde p\u00e5 en spontanmiddag med en del av v\u00e5r resterande familj. Sv\u00e5gern, flickv\u00e4nnen och sonen kom \u00f6ver. Efter en l\u00e5ng middag hamnade alla soffan utmattade och fastklistrade vid “F\u00e5ngarna p\u00e5 fortet” \u00a0dit skulle jag ocks\u00e5 vilja \u00e5ka och t\u00e4vla, verkar vara s\u00e5 roligt.<\/p>\n

\"image\"<\/a><\/p>\n


\n

 <\/p>\n

 <\/p>\n

 <\/p>\n

\"image\"<\/a><\/p>\n

Arbetsveckan b\u00f6rjade med Vinmiddag p\u00e5 K\u00e4llhagen. Temat Chile,\u00a0Arrangemanget var speciellt framtaget f\u00f6r SvD accent.<\/p>\n

 <\/p>\n

\"image\"<\/a> \"image\"<\/a><\/p>\n

 <\/p>\n

Kv\u00e4llens viner kom fr\u00e5n Matetic Vineyards fr\u00e5n Aconcagua i Chile, en relativt ung producent som redan tagit vinv\u00e4rlden med storm. Oenologen Antonio Bunster guidade igenom vinerna och gav en inblick i biodynamisk vinmakning. Han beskrev vad det \u00e4r f\u00f6r skillnad p\u00e5 ekologi och biodynamik och han f\u00f6rklarade varf\u00f6r biodynamik \u00e4r det sj\u00e4lvklara valet f\u00f6r Matetic. En kulinarisk afton!<\/p>\n

\"image\"<\/a><\/p>\n

Menyn och vinet:<\/p>\n

Entr\u00e9: Friterad ceviche med basilikamajonn\u00e4s & krasse i citronett \u2013 Corralillo Sauvignon Blanc 2015
\nF\u00f6rr\u00e4tt: Kallskuren h\u00e4ngm\u00f6rad biff toppad med kantareller, oxm\u00e4rg och armesancreme toppad med friterad salvia \u2013 Corralillo Syrah 2013
\nMellanr\u00e4tt: Kycklingballotine br\u00e4sserad i hallonfond serveras med morot, steksky och friterad ostronskivling \u2013 EQ Pinot Noir 2012
\nVarmr\u00e4tt: Lammbringa p\u00e5 tv\u00e5 vis serveras med friterad aubergine, vita b\u00f6nor i en rostad vitl\u00f6ksvelout\u00e9 \u2013 EQ Syrah 2011
\nKaffe och pralin<\/p>\n

 <\/p>\n

Kombinationen mat och vin \u00e4r n\u00e5got alldeles speciellt, har du ett vinintresse s\u00e5 \u00e4r minst ett bes\u00f6k p\u00e5 dessa Vinmiddagar ett m\u00e5ste. K\u00e4llhagen har flertalet, under \u00e5rens g\u00e5ng har jag varit med och \u00a0planerat, jobbat och deltagit p\u00e5 ett 30-tal. \u00a0Superroligt.<\/p>\n

 <\/p>\n

 <\/p>\n

Kv\u00e4llens fredagsmiddag hemma hos oss bestod inte av lika m\u00e5nga r\u00e4tter.<\/p>\n

Jag har p\u00e5 senaste tiden fastnat f\u00f6r R\u00d6DBETOR och h\u00f6r kommer b\u00e4sta kombinationen, r\u00f6dbetor, fetaost och pinjen\u00f6tter. Jag f\u00f6rs\u00f6ker ju undvika potatis? Ris och pasta, r\u00f6dbetorna \u00e4r en utm\u00e4rkt ers\u00e4ttning.<\/p>\n

\"image\"<\/a><\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/p>\n

Skala och skiva upp betorna i \u00f6nskad storlek.<\/p>\n

\"image\"<\/a><\/p>\n

L\u00e4gg i kastrull och l\u00e5t koka upp, klara n\u00e4r de har mjuknat lite.<\/p>\n

\"image\"<\/a><\/p>\n

Sila bort vattnet, l\u00e4gg i en ugnsform,<\/p>\n

Str\u00f6 \u00f6ver fetaost, krossade pinjen\u00f6tter och l\u00e4gg in en stund i ugnen.<\/p>\n

Klart n\u00e4r fetaosten sm\u00e4lt och n\u00f6tterna f\u00e5tt lite f\u00e4rg.\"image\"<\/a><\/p>\n

Till detta gjorde jag pannbiffar, ugnsstekt potatis och mor\u00f6tter. Jag gjorde en egen Tzatziki, smakar b\u00e4st n\u00e4r man g\u00f6r egen.<\/p>\n

Och givetvis en sallad.<\/p>\n

K\u00f6pte stora majskolvar som jag kokade upp ocks\u00e5, det \u00e4r ju supergott och lite sydeuropeiskt att \u00e4ta kokta mor\u00f6tter med sm\u00f6r och salt. Mums.<\/p>\n

\"image\"<\/a><\/p>\n

Enkelt, inget fancy och mkt gott!<\/p>\n

Hur som helst nu har alla g\u00e5tt hem, Ralph har somnat och nu \u00e4r vi soffpotatisar framf\u00f6r en film. Myyyysss\u00a0Imorgon blir det kalas, loppis, \u00f6lkalas, Game of Thrones fest-prepp och festligheter.<\/p>\n

God natt!<\/em><\/p>\n

 <\/p>\n