Baka med Pumpa!
Här kommer ett sjukt gott och enkelt pumparecept, för gott folk pumpa dekorerar man inte bara med det är faktiskt en grönsak emmer vad det nu klassas som men en sak som är klar är att det är inte bara en dekor en gång om året utan det är ätbart.
Ingredienser:
Filodeg, socker, mannagryn, en pumpa ca 1-2kg.
gör såhär:
•öppna paketet och rulla ut degen på en plan yta.
•Skala pumpan, karva ut fröna och riv “köttet”
•Fördela ut en del av den rivna pumpan över filodegen, strö över socker och mannagryn så det täcks, strö sen över olivolja.
•Rulla ihop två bitar av filodegen.
•Lägg den rullade degen i formen, fyll tills formen är full.
•Toppa kakan med olivolja och släng in i igen på runt 180-200grader tills den får någorlunda färg. Skär upp och ät, också väldigt god kaka att smaska på från kylen ibland.
Och på tal om pumpa så storhandlade jag pumpa igår när det var dags för att pynta lite på Källhagen inför kommande “Halloween”