• HEM
  • BLOGGAR
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • RESOR
  • MAT/DRYCK
  • RECEPT
  • KONTAKTA OSS
Priscilla
  • HEM
  • BLOGGAR
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • RESOR
    • RESOR
  • MAT/DRYCK
    • JULBAK & JULMAT
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • CHRISTIAN HELLBERG
      • VIKTOR INGEMARSSON
      • MAJA LJUNG
      • PERNILLA WAHLGREN
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE
  • RECEPT
  • KONTAKTA OSS

Djuret!

4 år sedan priscillawiklund Livsstil, Övrigt
Dela:

Igår blev det middag på den lite mindre restaurangen Djuret i Gamla Stan. Intressant koncept på ställe då de fokuserar på ett djur, uppdelat per säsong och därefter kombinerar en avsmakningsmeny med tillhörande dryck. (Finns att välja mellan stora eller lilla djuret samt att även ett vegetariskt alternativ finns i stor och mindre upplaga)

image

Bordet var trevligt uppdukat med lite djurdelsinfo på. Sen i väntan på maten blev vi serverade otroligt gott knäcke, brioche och sjukt god korv.

image

Meny Stora Djuret

Rätt 1:
Tartar av steken. Serveras med vispad Brillat-Savarin, forellrom, rått & geléat äpple, alger i risvinäger och krispig Kavring med solrosfrön och pumpakärnor.

image

Vi beställde även in den vegetariska menyn för att få lite inspiration och givetvis för att äta mer, hehe. Denna kombinerades med rostad pumpa och var väldigt god.

image

Rätt 2:
Terrine på rödvinsbräserad bog och högrev av ko bunden i stekt marinerad anklever. Serveras med kräm på torkade aprikoser, sotad schalottenlök, syltad ingefära, rostade valnötter, vitvinsreduktion med soya och riven torkad pilgrimsmussla.

image

Vegetariska alternativet tyckte jag bäst om.

image

Rätt 4:
Buljong på benen och kyckling med tryffel. Serveras med rostad blomkålskräm, brysselkål, romanesco, confit på fransyskan, talgstekt mald stek och riven tryffel.

image

Det vegetariska var en variation på kål alltså så gott och buljongen till likaså åter igen den jag gillade bäst. Jag är en stor köttätare och förvånade mig själv med valen.

image

Rätt 5:
Hällstekt innerfilé/rulle. Serveras med timjanbakad & sotad rotselleri, picklade rönnbär, friterad grönkål, brynt smör och bakad äggula med Comté.

image image

Det vegetariska alternativet bestod av betor ack så gott men “rullen” satt bättre.

image

Rätt 6:
Ytterfilé stekt 55 °C. Serveras med torrbakade rödbetor, blodpudding, lagrat späck från Charkuteri Köttslöjd, rödkålskräm med svarta vinbär och rödbet-jus.

image

HÄR glömde jag bort att jag var bloggare, missade att ta en bild innan jag högg in. Mycket gott och fint upplagt dock tyckte jag det var lite jobbigt med den extremt röda vinbärs-&rödbetssåsen dropparna påminde om rent blod.

Vi varvade mellan med att äta lite ost innan dessert alltså nu börjar man bli vuxen när man helt enkelt mer ser fram emot att äta lagrade stinkiga ostar än en smarrig dessert.

image

Rätt 7:

image image

Sist men inte minst och min stora favorit under kvällen som faktiskt var i en perfekt kombination med husets rekommenderade dryck till, smakerna verkligen gifte sig och kan nog vara den bästa kombinationen jag varit med om. Rätt 7 var alltså Blåbär-bavaroise med blåbärssylt. Serveras med rostad mandelglass, småländsk ostkaka, söt jordärtskocka och saltad mandelkaka. Dryckesrekommendationen till detta är en ganska välkänd Cognac, A. Raisignac, Jean-Luc Pasquet, så perfekt kombo.

Grabbarna körde på vinpaketet genom hela middagen jag körde mer på det säkra kortet Champagne och Cola Light, förutom när jag nästan drack upp deras Cognac till dessert och avslutningsvis bara var tvungen at beställa in en Baileys, så nu har man förtärt sin mängd alkohol för ett år, haha skämt åsido jag dricker väldigt sällan och har endast mina få favoriter på vad jag dricker över huvudtaget. Men mat och dryck i bra kombination vid rätt tillfällen har tillhört min arbetsvardag i flera år nu och aldrig upphör man med att förvånas. Jag hade förutom en trevlig kväll i trevligt sällskap, som sagt menyn var toppen, servicen kanon, ett relativt litet ställe med få platser och mycket personal så därmed förväntar man sig också en upplevelse.

Och åter till idag, middagen idag blev ugnsgratinerad falukorv, inte lika exklusivt, inte lika mycket tid på tillagning, inte samma vackra upplägg men så gott, hahha livets kontraster. Vi hörs sen

A. Raisignac Bakfickan Djuret Cognac Djuret gamla stan Jean-Luc Pasquet

Tidigare Inlägg

Plasksöndag i regnet!

Nästa Inlägg

Baka med Pumpa!

priscillawiklund

Hemmafru på heltid…idag

5 år sedan 0

Ta del av ett...

5 år sedan 0

Riktigt bra start på...

4 år sedan 0

Strandhäng

4 år sedan 0

Avbryt

Bloggar om på Mygate Magazine:

Livsstil, familjeliv och karriär

Priscilla, 35, bor på Kungsholmen är relativt nybliven mamma och har lång erfarenhet som chef och entreprenör i både Sverige och utomlands. Här delar hon med sig av sina erfarenheter och ger tips, idéer och inspiration inom mycket till er läsare.

För att kontakta Priscilla maila:priscilla.wiklund@mygatemagazine.se

Annons

  • Ja, gott folk jag är tillbaka!
  • Projekt projekt projekt
  • Vårkänslor i Kista Galleria
  • Efter pandemin….
  • Årets mest konstiga högtid-påsken 2020!
  • Påskveckan
  • Det stora samtalsämnet!
  • september 2020 (1)
  • april 2020 (5)
  • mars 2020 (5)
  • februari 2020 (5)
  • januari 2020 (7)
  • december 2019 (9)
  • november 2019 (6)
  • oktober 2019 (5)
  • september 2019 (5)
  • augusti 2019 (14)
  • juli 2019 (25)
  • juni 2019 (4)
  • april 2019 (6)
  • mars 2019 (17)
  • februari 2019 (16)
  • januari 2019 (17)
  • december 2018 (19)
  • november 2018 (18)
  • oktober 2018 (28)
  • september 2018 (34)
  • augusti 2018 (33)
  • juli 2018 (26)
  • juni 2018 (24)
  • maj 2018 (23)
  • april 2018 (11)
  • mars 2018 (17)
  • februari 2018 (20)
  • januari 2018 (31)
  • december 2017 (28)
  • november 2017 (30)
  • oktober 2017 (44)
  • september 2017 (25)
  • augusti 2017 (36)
  • juli 2017 (42)
  • juni 2017 (21)
  • maj 2017 (42)
  • april 2017 (25)
  • mars 2017 (24)
  • februari 2017 (26)
  • januari 2017 (39)
  • december 2016 (54)
  • november 2016 (35)
  • oktober 2016 (28)
  • september 2016 (32)
  • augusti 2016 (33)
  • juli 2016 (35)
  • juni 2016 (35)
  • maj 2016 (44)
  • april 2016 (45)
  • mars 2016 (48)
  • februari 2016 (46)
  • januari 2016 (60)
  • december 2015 (53)
  • november 2015 (56)
  • oktober 2015 (59)
  • september 2015 (36)
  • augusti 2015 (30)
  • juli 2015 (38)
  • juni 2015 (34)

Senaste inläggen

  • Ja, gott folk jag är tillbaka!
  • Projekt projekt projekt
  • Vårkänslor i Kista Galleria

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine c/o Bergström PR Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Kategorier

Familjeliv Karriär Livsstil Priscilla Recept Resa Tävlingar Övrigt

Sociala Medier

Copyright (c) 2021. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations