Skyddvärnets nya arbetsprojekt
Tisdagen blir säkert veckans snabbaste dag….
Började dagen med en fuskfrukost i bilen, svagheten tog över när jag steg in på väldoftande Preem JUST när bullarna plockades ut ugnen. Varma, gigantiska och så gott!
En sväng in på kontoret innan det bar av mot Gröna Lund där Skyddsvärnet bjöd in i samband med deras nya arbetsprojekt inom restaurang. Jag var på plats och representerade Källhagen tillsammans med andra kollegor i branschen. Vi svarade på frågor om olika arbetsområden inom branschen och vad man bör tänka på när man söker jobb. Besökarna på deras “öppethus” var blivande elever till deras köksutbildning som sätter igång inom kort och pågår i 16 veckor.
På plats var vi som sagt en del från restaurangbranschen bland annat Scandic och Boquerian, Pauluns kök mfl, förutom oss var ju även Skyddvärnet, Stockholms kommun och utbildningsledarna på plats. Jag tror att detta är både ett spännande och givande projekt för branschen. Det finns nästan ingen bransch som är så lätt att få jobb i som just inom restaurang och trots det så finns det lika stora möjligheter att göra karriär i restaurangbranschen som i vilken annan bransch som helst, jag hoppas verkligen att statusen inom restaurang höjs så att den åter igen fylls med stolta personer som brinner för sitt jobb, det är just de personerna man vill ha, det är just de personerna som kan gå hur långt som helst men tyvärr i nuläget kan de vara svåra att hitta. Så detta projekt ska bli intressant att följa.
Väl på plats bjöds vi på förutom lite mingelmat och cider även på en grymt mysig utsikt mot Slussen i Stockholm.
Det var skumt att kolla på ett stängt Grönan också.
I mellantiderna blev det en egenkomponerad lunch vid skrivbordet.
Sen dagishämtning med ett besök i parken….
Hem laga middag och så fick vi spontanbesök av resterande “ingift”familj så det blev en stor familjemiddag. Och givetvis avslutades kvällen av premiären av “Svenska Hollywoodfruar”
Det var det!