
Ta del av mina middagsrecept och baktips
Bildbomb från dagen, krabbfiske och bakningstips från Båstad

Entusiastiska krabbfiskare nere i hamnen i Torekov, platserna var många men just här var bästa stället, över 20-30 krabbor fiskades upp men släpptes såklart direkt tillbaka. När halva gänget fiskade så passade vi andra på att ta en prommis längst kusten.

Efter heldagen bestående av Krabbfiske och prommis Torekov så stannade vi hemma och så lagade jag egna pizzor till gänget
Två köttfärspizzor
En Musslor och lökpizza
En pizza med chorizo och champinjoner
En pizza med vitlöksfrästa räkor och persilja (utan tomatsås) succépizzan, testa den ni med, bra aptitretare om inte annat. Gör en pizzadegsbotten, häll på och strö ut osten, på med en vitlöksblandning bestående av olivolja och pressad vitlök, strö över finhackad persilja och in i ugnen ta ut när du tycker den fått fin färg
Och slutligen en pizza med chorizo, lök och champinjoner (helt utan tomater till allergikern i sällskapet ) Och för att få hela den gammalmodiga och härliga “oldstyle” Toscana-känslan så dukades bordet med tidningspapper och udda tallrikar såklart här går vi “landsbygden” all in😉

Tips
Hemgjorda pizzor är ett bra sätt att nyttja gårdagens rester
Och när man ändå är igång med att göra degen så gör lite extra och fördela upp.
Jag förberedde så vi har frukostbröd imorgonbitti kan väl inte bli en bättre start på dagen ön nygräddat bröd.
Har en foccacia som jag gräddar innan lunchen imorgon
Och sen gör jag piroger av köttfärsen som blev kvar från gårdagens middag. Allt detta är samma deg förutom foccaciadegen som är lösare, dvs nästan lite mer “rinnande” det ska dessutom tillsättas mer olivolja och havssalt i smeten. Foccacian häller man ner i en ugnsform, toppa med olivolja, havssalt och gärna timjan. Kan också förvaras i kylen och gräddas när den ska ätas dock inte längre än 24 timmar. Gör lite hål i smeten innan gräddning med fingrarna och häll över saltet just innan gräddning annars “smälter” saltet under kylningstiden.

Mums med nygräddade frallor imorgonbitti. När du gör frallor så kan jag rekommendera att INTE rulla och knåda de små frallbollarna för mycket, låt det gärna vara lite “ränder” och inte helt rullad deg detta gör att frallorna “spricker” upp lite under jäsningstiden vilket gör brödet luftigare.