
Pitabröd med potatissallad, rökt makrill och syrad lök
Krämig potatissallad och rökt makrill – det kan inte bli så mycket mer sommar!
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
900 g mandelpotatis
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
2 msk skånsk senap
10 cornichoner
1 knippe gräslök
1 knippe persilja
Syrad rödlök
½ dl ättiksprit (12 %)
1 dl socker
1 ½ dl vatten
1 liten röd lök
Tillbehör
2 rökta makrillfiléer
100 g romansallad eller little gemsallad
4 Hatting Pitabröd
Salt och peppar
Såhär lagar du receptet
- Koka mandelpotatisen med skal i välsaltat vatten. Häll av och låt potatisen svalna helt.
- Blanda samman crème fraiche, majonnäs, dijonsenap och skånsk senap. Skiva cornichonerna, finskär gräslöken och hacka persiljan. Skär potatisarna i tärningar. Blanda samma alla ingredienser till potatissalladen. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och låt svalna. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg ner i ättikslagen och låt dra ca 30 min.
- Bryt ner makrillen i mindre bitar. Skölj salladen och riv i grova bitar.
- Värm pitabröden i ugnen eller i en brödrost. Fördela sallad, makrill och potatissallad i bröden.
Kommentarer