
Spaghetti carbonara - en klassisk italiensk pastarätt
Pasta carbonara med västerbottensost

Ingredienser
4-5 portioner PORTIONER
500 g färsk pasta
280 g Sidfläsk, eller pancetta tärnat
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 dl Västerbottensost® riven
3/4 dl matlagningsgrädde
4 äggulor
Extra äggulor till servering (valfritt)
Färska kryddor till servering (valfritt)
Salt och svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
20 MIN
Bryn fläsket i en stekpanna, tillsätt vitlök mot slutet.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Vispa ihop matlagningsgrädde, äggulor och Västerbottensost®.
Häll av vattnet från kastrullen.
Tillsätt fläsk, ägg- och ostblandning under omrörning.
Servera carbonaran med nyriven Västerbottensost® Extra Lagrad, svartpeppar, basilika och en extra äggula.