Recept
PASTA BOLOGNESE PÅ HÖGREV
Denna fylliga bolognese är ett långkok med ljuvlig smak och sälta från rimmat sidfläsk och salami. Bolognese på högrev tar en god stund på spisen men är väl värd mödan.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
150 g morötter
150 g rimmat sidfläsk
150 g högrev
100 g salami
1 msk Arla® Smör-&rapsolja
2 msk tomatpuré
3 dl rödvin
3 msk konc kalvfond
400 g körsbärstomater
2 tsk oregano
Till servering:
2 dl Kvibille® Svecia riven
Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala och skär moroten i små tärningar. Ta bort svålen på sidfläsket. Skär fläsk, högrev och salami i fina tärningar. Fräs lök, vitlök och morot i smör-&rapsolja i en gryta. Tillsätt fläsk, högrev, salami och tomatpuré och låt fräsa ytterligare ett par min. Slå på vin och fond, lägg i tomater och oregano. Koka upp, sänk värmen och låt koka 1 ½-2 tim under lock. Rör om då och då. Smaka ev av med salt och peppar.
Servera med nykokt spagetti och riven ost.