
PANNKAKSTÅRTA MED VANILJ, BLÅBÄR OCH GRÄDDE
Vilken god och enkel efterrätt! Med vaniljkvarg blir barndomsklassikern även något för de vuxna.
Ingredienser
8 portioner
- 6 dl Arla® mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 3 ägg
- ½ tsk salt
- 2 msk ® Smör&rapsolja gourmet
Fyllning
- 3 dl Arla® vispgrädde
- 250 g Arla Köket Kesella® kvarg vanilj
- 4 dl blåbärssylt färska bär till och florsocker till garnering
Gör så här:
Vispa hälften av mjölken och mjöl till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg, salt och smör-&rapsolja. Grädda ca 10 pannkakor i en varm pannkakslagg eller stekpanna. Låt pannkakorna kallna. Vispa grädden till ett fast skum. Lägg ihop pannkakorna med kvarg, sylt och grädde emellan. Avsluta med grädde. Toppa med lite färska bär och pudra ev över lite florsocker.
Kommentarer