
Majs Keller - Matinspiratör
Öl och whiskymässan
Då har vi besökt den 3: största Öl och whiskymässan i världen på Nacka Strandmässan i Stockholm.
Kreativa och outhärdligt starka
Marianne Wallberg som är öl- och whiskyfestivalens drottning gör det igen. För den som inte vet så är Marianne grundaren av Stockholm Beer & Whisky Festival, Taste experience, Julens gästabud och Swedish Food and Beverage. Idag har Marianne hand över hela driften av Nacka Strandsmässan och plockar in stora som små evenemang med passande drycker året om.
Idag är det många som arrangerar festivaler med dryck (öl) som fokus i Sverige men Marianne har gjort det i 26 år.
Marianne Wallberg berättade att hon startade festivalen 1992 och då visste hon inget om öl och det fanns ingen att fråga. Branschen visste inget och Marianne visste inget. Det var en tuff resa, skaplig uppförsbacke. Det fanns inte ens papper att fylla i. Ni kan ju tänka byråkratin?
Nu lockar mässan till sig människor från hela världen, personal från krogar, klubb, hotell, systembolagets personal och intresserade människor som vill testa, få mera kunskap, finna något nytt och bara få ta del av en härlig miljö med fingertopp känsla till sin dryck.
Vi har gästat ölbryggare och Whisky från hela världen. Vi fick äntligen en presentation från Mackmyras Whisky ”Skördetid”, det är en whisky som fått Amarone-touch. En del av whiskyn har lagrats på Amarone-fat från Masi i sex månader. Vi fick ett lukt och smaktest som var helt gudomligt. Alla Mackmyra fantaster kommer att bli frälst.
Det fanns så mycket nya produkter att en knappt hann med och testa och få en presentation på allt. Många destellerier och bryggerier har roliga presentationer. Du testar dryck från olika år och får en egen presentation genom att lyssna från en ipad och få en grundlig snabbgenomgång med smak och kryddor. Vilket ger oss en helhet till sinnet och en trevligare presentation.
Smått och gott-shots montern med godishots gav en liten nostalgitripp med smak av cocacola, isglass och hallonbåtar. Det var glädjande att gästa smått och gott med deras regnbågsfärgade paraply, armband, tröjor och ballonger. Riktigt festligt.
En ytterligare nyhet från Mackmyra var Heritage, ett gin som är framtaget av deras nya bryggmästare. Det kändes som att en iskall Heritage kan passa väl till en sillbit eller en sommardrink. Det finns inget som stoppar en bra fantasti med smak på nytt och vågat.
Öl och Whiskymässa Nacka Strand lockade förra året 39 000. Det var bra och ambitionen är inte att slå rekord. Det viktiga är att det kommer människor som får plats, skapar en härlig upplevelse och får sig en upplevelse som bara du kan skapa. Mässan är helt otrolig och pricken över i:et är att fler tjejer och dom som definierar sig som kvinna befinner sig för att testa whisky och öl.
Skål.
Majs Keller
Matinspiratör Mygate Magazine
Majs Keller kommer dela med sig av restaurangtips, recensera mat från olika restauranger och bjuda på smarriga recept. Majs Keller bokas även in och åker ut för att kunna dela med sig av unika och spännande upptåg med alltifrån matreportage, hotellbesök, vinprovningar, mässor, festivaler och andra underhållande nyheter som vi tycker ni kan ta del av.
Håll till godo!
Kontakta mig gärna på majs.keller@mygatemagazine.se för mer information.