
Nyheter i müslihyllan utan tillsatt socker
Risenta möter den stora efterfrågan på glutenfria produkter med den nya müslin Jordgubb & Mandel. Det är en knaprig, smakrik och glutenfri müsli gjord på boveteflakes, gott om fröer & kärnor och mandel och som är smaksatt med jordgubb och hallon. Idag är 2-3% av Sveriges befolkning glutenintolleranta och efterfrågan på goda och hälsosamma glutenfria produkter ökar stadigt.
Det senaste året har försäljningen av Risentas befintliga glutenfria müsli Fikon & Russin ökat med 26 % i volym.
2014 var året då chiafröet slog igenom stort. Många fick upp ögonen för detta lilla ”superfrö” som är rikt på såväl omega- 3 och kalcium och chiapudding var det mest googlade matordet 2014.
Som marknadsledare av chiafrön med 70% av försäljningen boostar nu Risenta även sin nya müsli med en knaprig chiagranola. Müsli Chia & Blåbär innehåller bl a frystorkade blåbär som ger müslin en god smak tillsammans med den knapriga chiagranolan.
Müslin Jordgubb & Mandel och Chia & Blåbär är helt utan tillsatt socker men innehåller naturligt förekommande sockerarter som kommer från bären i produkterna.
Risenta kan nu erbjuda ett müslisortiment med nio olika produkter och vi hoppas att man ska kunna hitta sin müslifavorit i vårt sortiment säger produktansvariga Christina Andersson.
INNEHÅLL
Müsli Jordgubb&MandelPumpakärnor, melonkärnor, solroskärnor, boveteflakes (majs, bovete, havrefiber*, salt), rostade mandelbitar 9%, frystorkade bär 2,5% (jordgubbar, hallon)
*glutenfri
Müsli Chia&Blåbär
Chiagranola 28% (vetemjöl, inulin, havregryn, chiafrö 10%*(Salvia hispanica), vatten, solrosolja, salt), melonkärnor, solroskärnor, boveteflakes (majs, bovete, havrefiber, salt), pumpakärnor, dinkelpuffar (gluten), frystorkade blåbär 2,5%
Produkterna kommer finns i dagligvaruhandeln från v.33
Rek pris 39:-