
Mofongo
Ingredienser:
3 gröna matbananer
225 g av stekt fläsksvål eller bacon
2 koppar vatten (nog för att täcka matbananerna)
3 vitlöksklyftor
1 tesked olivolja
1 ½ koppar vegetabilisk olja
90 ml kyckling eller grönsaksbuljong
Salt och peppar
Hur gör du?
- Börja med att skala och skära upp varje matbanan i 5 till 6 bitar.
- Blötlägg matbanansbitarna i en skål med saltat vatten i cirka 15 minuter.
- Värm den vegetabiliska oljan i en stekpanna på medelvärme. Bryn bitarna av matbanan tills det är genomstekta men varken bruna eller krispiga.
- Mosa vitlöksklyftorna tillsammans med olivoljan och salt tills det blir en fast pasta. Lägg detta på ett sidofat.
- Lägg de tillagade matbananerna i en mortel och mosa dem tillsammans med en liten del av pastan.
- Medan du mosar matbananerna, tillsätt 30 ml av buljongen. Tillsätt även den stekta fläsksvålen.
- Serveras varmt i en stor skål som smörjts med olivolja.
Kommentarer