Recept
MINTKYSSAR
Klassiska mintkyssar med krispig mint och fyllig choklad. Mintkyssar är lätta att göra och ännu enklare att äta!
Receptet gäller för 15 st
Ingredienser
- 1 dl vatten
- 3 dl florsocker
- 1 msk glykos
- 1- 2 krm pepparmintsarom
- 100 g mörk choklad
Gör så här:
Koka upp vatten, socker och glykos i en kastrull. Låt koka under lock till 115 . Häll smeten i en värmetålig bunke. Ställ den i en kastrull med varmt vatten och rör om tills smeten börjar bli tjock och vitna. Klicka snabbt upp på ett bakplåtspapper med en tesked. Låt stelan i rumstemperatur. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Klicka eller spritsa en klick på varje mintkyss. Tips! Enkel variant på mintkyssar gör du genom att vispa en äggvita till fast skum, tillsätt 3-3 ½ dl florsocker, 1-2 krm pepparmintsarom och vispa till en jämn och smidig massa. Klicka eller spritsa ut på bakplåtspapper. Låt stelna i rumstemperur, helst över natten. Smält 100 g choklad i mikro eller över vatten bad och klicka eller spritsa på mintkyssarna.