
Majs Keller – Matinspiratör
McGees
Restaurangen har fått en rejäl uppfräschning med en upplevelse på lite äkta 50-60 tals miljö.
Det är härlig och unik interiör och för att tala om det unika på bekvämlighetsfoajén?
Här bjuds du på olika filmmotiv-omslag i taket som gör att du inte kan sluta titta och läsa.
Det finns hygienartiklar för killar och tjejer med olika behov ifall du har ätit för mycket vitlök eller känner dig lite ofräsch under armarna ect.
Lite från menyn:
Me and McGee erbjuder en meny för dig som älskar hamburgare på högrev som kommer i från Björk & Co i Färila.
Original Burger
(180 g högrevskött från Björk & Co i Färila) med dressing, grönsaker och andra tillbehör).
Hendrix
Egg & bacon burger 180g högrevskött från Björk & Co i Färila, sotad grönsaksblandning, äggblandning, äkta bacon som toppas med ost för kärlens skull).
The doors
(Annans & jalapenos, 180g högrevskött från Björk & Co i Färila, McGee´s dressing, hackad jalapenos).
Madonna burger
(Fiskburgare, stekt lax från Hälsingland, tartarsås, grönsallad med tillbehör).
Sparrow
(Chicken burger, kyckling från Hälsingland, sweetchili-majonnäs, pico de gallo och tomat).
Marley
(Vegoburger gjord på champinjonbas, Mcgee´s dressning, grönsallad, syrad lök tomat, saltgurka och cheddarost).
Det finns även några starters som quesadilla, buffalo Wings och vitlöksbröd.
Önskas det extra kött, ost, pommes eller side salad så finns det även med under prisalternativ precis som extra bearnaisesås,
vitlökssås, cheddarost, jalapenos cheddarost, blue chees, guacamole, salsa, BBQ sås, chili mayo och gräddfil.
Utöver detta finns 7 olika varmrätter och 3 olika dessert. Det är ingen dessert som faller in i smaken. Det saknas ostar och god marmelad.
Det är många rätter som erbjuds och visst kan det vara charmigt i sig så vi rekommenderar stora sällskap att skicka in beställning innan
så köket hinner förbereda och inte överrumplas av en kinabong. En lång meny brukar mellan varven klinga lite skakigt men skenet kan bedra?.
För att tala om drinkmenyn som nästan ligger i samma klass som Gröna Jägaren.
Det är vågat att ha ett sånt stort sortiment men dock roliga märken som Ljusnan, (Ljusdals Bryggeri)
Orbaden Riviera, (Organic Smash) Kåtöl, (Ljusdals Bryggeri) Ljusdalingen, (Ljusdals Bryggeri) BlueBerry, (Brasstacks)
ett flertal longdrinks, shortdrinks samt mjölkdrinkar, siktade och skakade shots, cocktails, kaffedrinkar och 7 sorters Plantation Rum.
Servicen på McGee´s är bra, personalen kommer in med nötter innan beställningen.
Det är alltid trevligt att få småtugga på något speciellt om du inte blir mätt på din varmrätt.
Från sällskapet så var det en matgäst som fick riktigt rått kött men det är ändå högrev från Björk och inte fläsk.
Ett tips till personalen är att fråga matgäster vad hen föredrar. Medium, medium rare, welldone eller rare
för alla vet inte hur ni serverar och personalen vet ej vad gästen föredrar.
Pricken över I:et var kompensationen, vi fick givetvis beställa något annat från menyn och vi blev bjuden på en kopp kaffe.
Kompensation på kaffe är som ett lite f..kyou finger men eftersom v kunde välja en annan maträtt så känns det okej.
Men hur sugen är en att äta när en precis slaktad ko ligger mellan två bröd?
Övrigt sällskap åt för den goda synen skull och uppskattar mat på ett helt annat synsätt än vi ”vanliga” svenskar som oftast har mat på bordet varje dag.
Det kan tänkas göra ett återbesök för personalen var på topp och omhändertagandet var fint. Tack!
Majs Keller
Matinspiratör Mygate Magazine
redaktionen@mygatemagazine.se
Följ Majs här för recept, matinspiration och restaurangrecensioner.