• REDAKTIONSBLOGGEN
  • STEPHANIE
  • MAT & DRYCK
  • KOCKEN TIPSAR
  • PRISCILLA
  • FIA THORÉN
  • ANNA SALETTI
  • CECILIA
Malin Svantesdotter
  • HEM
  • NYHETER
  • BLOGGAR
  • NÖJE/LIVSSTIL
    • FIA THORÉN – NÖJE
    • EVENT/KULTUR
    • REDAKTIONSBLOGGEN
  • TIPSA REDAKTIONEN
  • RESOR
    • RESOR
  • MAT/DRYCK
    • JULBAK & JULMAT
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • CHRISTIAN HELLBERG
      • VIKTOR INGEMARSSON
      • MAJA LJUNG
      • PERNILLA WAHLGREN
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE
  • KONTAKTA OSS

Cocktaillunch med GEMELLii Tonic – på Rutabaga!

3 år sedan malinsvantesdotter Design, Livsstil, Mat & Dryck 0
Dela:

Allt kräsnare gin-drickare krävde en ny och matchande kvalitetstonic. Pretto PR bjöd in till lanseringen av GEMELLii – med en tillhörande fyrarätters-lunch på Mathias Dahlgrens lakto-ovo-vegetariska restaurang Rutabaga på Grand Hôtel. Ännu en lyxlunch!

En sak jag har insett de senaste åren – okej det är ju ett tag sen insikten kom till mig alltså – men det är att jag ofta är tidig till denna typ av evenemang. Det som är skönt är att jag får tid till att fotografera lite innan alla stormar in. Känns inte lika obekvämt att bli fotograferad heller när ingen tittar på. Jag och min Kånken fick en lugn stund tillsammans i denna fantastiska miljö några minuter. Så ljust, fräscht och avskalat.

Som sanna ginälskare ansåg grundarna alltså att det saknades en tonic med hög standard på marknaden för att skapa en perfekt Gin & Tonic.

” Vi upplevde också en avsaknad av en tonic som var lika god på egen hand – utan att nödvändigtvis behöva användas enbart som drinkingrediens. Därför bestämde vi oss att helt enkelt stå fast vid våra höga kvalitetskrav och skapa ett premium tonicvatten som passar såväl till Gin och Tonic men även på egen hand”.

Detta menar Ximena Wörner som är en av grundarna.

Jag och Jens, chefredaktör för Allt om Bröllop åt, drack cocktails och mocktails och pratade jobb i rasande fart. Multitasking är alltid bra. Det är inte alla gånger man har en kollega med sig! Jens är lite mer gin-nörd än mig dock och han hade tydligare åsikter kring de olika tonicsmakerna.

Jag får ju erkänna att jag älskar en fin GT (vid en del tillfällen fungerar även en mindre fin) och på senare år har jag börjat fundera mer över vilken ginsort jag väljer – men valet av tonic har jag inte lagt lika mycket fokus på. Så detta var en trevlig ekologisk nyhet – med olika smaker och vackra flaskor från det exklusiva italienska dryckesvarumärket.

Maten var spännande god! Jag älskar när man får till texturerna som man ofta måste leka med när det är helvegetariskt på menyn. Här kronärtskocka, mandel och spritärtor, vilket vi åt tillsammans med en mocktail med yuzu, lönnsirap och bergamott-tonic.

Till ena rätten som bestod av kantareller, tryffel och 63-gradersägg fick vi även en cocktail med tonkaböna, bourbon, bitters tonic och…tryffel!

Detta var tydligen inte en hit för alla. Men så är det ju med tryffel överlag. Den kanske blev lite geggig på toppen också, men jag gillar ändå experimenterandet och tyckte den var god! Å andra sidan låg det mest tryffel uppe på den stora isbiten, så det var kanske inte extremt mycket i själva drycken.

Till dessert fick vi sensommarbär, vanilj och citronverbena. Drycken var en mocktail på björnbär, kardemumma, rosmarin och blåbärs-tonic.

Jag gillar att GEMELLii kombinerar kvalitet och design, där de 100 procent naturliga ingredienserna matchar fint i den designade flaskan. Fina att ge bort som present.

Det passar som sagt både för sig själva och som mixer. Try it out vetja!

Cocktail Gemellii Gin & Tonic GT Mathias Dahlgren Mocktail Premium Tonic Rutabaga Tonic Tonic water

Tidigare Inlägg

Lily Bollinger Award 2019!

Nästa Inlägg

Provning av Fine Wines med The Wine Company!

malinsvantesdotter

Italiensk julmiddag på Eataly...

4 år sedan 0

Alla vägar bär väl...

4 år sedan 0

Tony’s Chocolonely öppnar “pop-down”...

3 år sedan 0

Vinprovning med The Wine...

4 år sedan 0
Subscribe
Notify of
guest

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Malin Svantesdotter här! En multikreatör bosatt i Stockholm som har en stor kärlek för det skrivna ordet. Jobbar med kommunikation & marknadsföring samt som frilansredaktör och skribent inom många områden. Blir lätt engagerad i olika ämnen och rör mig frekvent på olika event och festligheter, vilket gör att bloggen kommer beröra en bred vidd av livsstilsfrågor med olika karaktär. Men några exempel som lär förekomma oftare är: design, konst, foto, mode, mat & dryck – och detta i koppling till intressanta personer, varumärken och affärsidéer.

Välkommen att inspireras av högt och lågt! <3

Kontakt: malin@karismakommunikation.se

Instagram: maline82

  • Provning av Fine Wines med The Wine Company!
  • Cocktaillunch med GEMELLii Tonic – på Rutabaga!
  • Lily Bollinger Award 2019!
  • Tony’s Chocolonely öppnar “pop-down” – delar ut gratis choklad!
  • Alla vägar bär väl till Rom…?
  • oktober 2019
  • september 2019
  • juni 2019
  • februari 2019
  • december 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018

SENASTE INLÄGGEN

  • Provning av Fine Wines med The Wine Company!
  • Cocktaillunch med GEMELLii Tonic – på Rutabaga!
  • Lily Bollinger Award 2019!

MYGATE MAGAZINE

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

KATEGORIER

Design Entreprenörskap Hälsa Jobb Livet Livsstil Mat & Dryck Mode Nöje Okategoriserade Personliga möten Resa Skönhet & Hälsa

SOCIALA MEDIER

Copyright (c) 2023. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations
wpDiscuz