
Alla vägar bär väl till Rom…?
Jo det är ju vad uttrycket säger. Men det finns såklart vägar som även bär från Rom – till Stockholm! För just denna kväll befann sig influgna kockar från Rom i köket på Eataly.

Mygate Magazine hamnade denna kväll i början i september på vägen som ledde oss mot Nybrogatans röda matta och vidare in till Eataly i Stockholm. Just denna kväll hade alltså kockar flugits in från Rom för att husera i köket. Och vi fick äta italiensk mat som den ska smaka.
Jag som har rätt liten magsäck (till och från) led lite eftersom jag önskade att jag hade kunnat äta upp precis allt som serverades. Men, vi alla gjorde så gott vi kunde och nästan allt gick ner.

Jag spenderade kvällen med Filippa och Genri samt min Mygate Magazine-kollega Nathalie (not in the pic) som också är agent åt turturduvorna ovan.



Som alltid när man äntrar dörren hos Eataly så slås man av liv och rörelse. Något kontinentalt sprids inom en. Om du uppskattar bra charkvaror så är det hit du ska gå. Jag önskar det var men grej, men det är det tyvärr inte. Just denna typ av skinka (som verkligen ÄR bra) har inte mina smaklökar “craveat” hittills. Men man vet aldrig. Jag tyckte varken om sushi eller koriander för ett tag sedan och det är ju favoriter numera.
Men jag vill tipsa om det för er som vill ha bra chark helt enkelt.


Kvällens förrätt var mortadella, ägg och tryffel. Den såg nästan mer ut som en efterrätt. Väldigt vacker! Jag är egentligen allergisk mot ägg, meeeen, jag åt det ändå. Det var annorlunda. Så som mat ska vara. En upplevelse! Och ni ser ju att den är rätt så stor i storleken.

Förrätten bestod av två delar, så vi blev även serverade kalvrullader. Som ni ser – MYCKET mat återigen.
Vi förstod helt ärligt inte riktigt att förrätten var tvådelad – så vi blev konfunderade över denna väldigt “lilla varmrätt”. Jag gick till och med till köket för att fråga – av nyfikenhet– hur det kom sig att italienare som vanligtvis äter mycket åt en så minimal varmrätt. Men som sagt, svaret var rätt logiskt – för det var ju inte ens huvudrätten. Well. Fördelen är att vi alla missförstod.

“Dokumenterare” av kvällen som man är springer man ju till det fantastiska, öppna köket för att fotografera in action. Inser ju nu att vi aldrig ens åt denna rätt. Men, ja? Det lagades pasta à la Roma även i andra former. Ser gott ut som fasen.

Huvudrätten för vår del var också pasta, men en Rigatoni med oxsvans, selleri och kakao. Spännande kombo!


Här är kvällens huvudpersoner! Köket som levererade alla kvällens tallrikar. Männen till höger är dessutom kockarna som gästspelade från Italien. Kul koncept och satsning, vi hoppas att de kommer tillbaka igen.

Kvällens efterrätt bestod av bröd, ricottaost och körsbärsvin! Något jag i skrivande stund gärna hade slukat hela i en tugga. En spännande mix och ändå rätt annorlunda som efterrätt. Men verkligen gott!

Ja, tror jag nämnde det efter julens italienska julbord på Eataly. Är du en hungrig person med smak för Italiens goda, ja då hittar du det här!